• 6 tips til gode arbeidsrutiner

  Fra kaosdager til fokus og fritid. Det er min historie. Jeg har siden jeg var jentunge gjort intenst opprør mot alt som smaker av rutine. Men etter noen år som businesseier med 16-timers arbeidsdager 7 dager i uka var jeg så utslitt at jeg måtte gjøre noen endringer. For helsa sin skyld. Jeg har lært at gode rutiner, både på jobb og på privaten gir større frihet og mer fritid. Det hadde jeg aldri trodd om du hadde prøvd å overtale meg om det, men nå som jeg har erfart det, skal jeg jammen spre det glade budskap.

   

  Dette er slik jeg organiserer arbeidstida mi for å få mest mulig ut av tida sånn at jeg kan ta meg fri både på ettermiddager og i helger.

   

  Vit hva du skal gjøre

  Før du kan gjøre noe må du vite hva du skal gjøre. Det gjelder både hjemme, hobbyprosjekter og på jobb – uansett om du er ansatt eller driver for deg selv. Her er planlegging nøkkelen. Les 5 tips til god planlegging og få fullstendig oversikt over hva du skal gjøre og når det du skal gjøre må være ferdig.

  Jeg starter hver dag med å sjekke kalenderen så jeg vet nøyaktig hva jeg skal gjøre den dagen.

   

  En ting om gangen

  Fokuser på en ting om gangen. Ikke bare gjør multitasking deg mye treigere, men det sløver hjernen din også. Ikke vær redd, dette gjelder ikke kos med håndarbeid samtidig som du ser en film eller skravler med ei venninne. Multitaskingen det er snakk om her er den typen hvor du alltid har epostprogrammet åpent og besvarer eposter fortløpende samtidig som du skriver en rapport, snakker med en leverandør i telefonen og besvarer en SMS fra minstebarnet.

   

  Det at man er raskere eller får unna mer på kortere tid med multitasking er en myte. Ikke bare bruker du lenger tid per oppgave, men det går også med mye tid til å omstille hjernen hver gang du skifter fokus fra en ting til en annen. Konsentrer deg om en ting om gangen og du vil få gjort mer på kortere tid, samtidig som du bevarer hjernen din skarp. Ikke minst kan du oppleve større indre ro ved å fokusere på en ting om gangen, og det er vel en deilig bonus i vår stress og mas-tid.

   

  Ingen forstyrrelser

  Det henger sammen med punktet over, men fortjener sitt eget punkt. Typiske syndere her er mobilen din. Eposten din. Facebook. Andre sosiale medier. Kollegaer som avbryter. Varsler som blinker og vil ha din oppmerksomhet. Ting som frister og bare må sjekkes nå med en gang. Ting som ikke frister, men som vi føler må tas tak i umiddelbart.

   

  Du trenger ikke å være tilgjengelig hele tiden. Ikke for noen. I hvert fall ikke for geitekillinger i pysjamas, kattevideoer og meme-er, som er typiske ting vi lar stjele oppmerksomheten vår og fokuset vårt. Du trenger heller ikke besvare eposter fortløpende gjennom dagen. Eller SMS-er. Eller noe annet. Vi føler kanskje at det kreves av oss, at vi er tilgjengelige hele tiden, uansett hvor vi er og hva vi driver med.

   

  Selv om du driver for deg selv og firmaet består av deg som både daglig leder, kreativt geni, kundebehandler, regnskapsfører og alle andre roller som må fylles i en bedrift, trenger du ikke være tilgjengelig hele tiden. Faktisk er det bedre for både bedriften din, kundene dine og deg selv om du setter av tid til kundene dine og heller vier dem full oppmerksomhet når det er deres tur. Du kan sette av tid til å besvare eposter og meldinger en gang eller to per dag. Det holder i massevis.

   

  Hvis du tillater deg selv å skru av alle forstyrrelsene er jeg helt sikker på at du vil kjenne det på kroppen. At du blir litt roligere, litt mindre stressa. At det er deilig å koble ut forstyrrelsene og bare fokusere på det du har satt av tid til å gjøre nå

   

  50 på 15 avTimeglass

  50 minutter med fullt fokus, uten forstyrrelser selvsagt, og 15 minutter med pause, er min foretrukne måte å jobbe på. Jeg har prøvd ulike systemer før, som pomodoro-systemet som er 20 minutter jobb, så 5 minutter pause. Noen anbefaler 30 minutter med fokus og 5 minutters pause. Noen vil ha det til å gå opp med en time og velger 45 minutter med fokus og 15 minutter med pause. Det blir opp til hver enkelt å finne et system som passer.

   

  Grunnen til at jeg digger 50/15 er at jeg får gjort utrolig mye på 50 minutter. Jeg rekker å komme ordentlig inn i hva enn jeg skal gjøre og når det er tid for pause så rekker jeg å få gjort ganske mye da også. Jeg får roet hodet.

   

  Jeg bruker nedtellignsfunksjonen på mobilen min og jeg passer på at alt jeg ikke skal jobbe med er skrudd av. Mobilen setter jeg på flymodus, og så setter jeg timeren på 50 minutter. Nå er det bare å jobbe på. Det vil ikke poppe opp noen forstyrrende varsler og jeg trenger ikke å sjekke klokka, for den ringer når det er tid for pause. Når klokka ringer tar jeg pause selv om jeg er midt oppi noe. 15 deilige minutter med pause. Så en ny 50-minutters økt og ny pause.

   

  Et kjempepoeng med å jobbe i økter på 50 (eller 20, 30, 45 eller hva du nå foretrekker) er å faktisk jobbe og jobbe effektivt i den tida du har satt av. Skal du skrive noe? Da er det ikke lov å sitte å stirre på skjermen mens du venter på at de perfekte ordene skal komme til deg. Du må skrive. Skal du regne ut en ny hekleoppskrift? Da må du regne på i 50 minutter, ikke gruble på om det blir riktig. Skal du kode en nettside? Da må du kode, ikke sitte å gruble på om du har valgt den beste løsningen.

   

  Sett av en ny økt til korrektur, justering, testing – hva enn det er som kreves av det du har gjort. Denne måten å jobbe på har gjort underverker for effektiviten min. Oppgaver som før kunne ta meg 8 timer tar nå 50 minutter. Eller 2 x 50 minutter. Arbeidsdagene mine har gått fra 16 til 6 timer. Halleluja!

   

  Evaluering

  Evaluer deg selv og det du gjør underveis. Ikke på en sånn slem, du er ikke bra nok-måte! Nei nei, bare observer hva du har gjort og hvordan du har gjort det. Var det bra? Kunne det ha vært gjort på en bedre måte eller mer effektivt? Bra! Da har du lært noe du kan ta med deg videre.

   

  Jeg har lært at ved å evaluere meg selv og det jeg gjør kan jeg hele tiden bli bedre. Mer fokusert, mer effektiv og jobbe smartere. Jeg bruker mindre tid på grubling, mindre tid på prokrastinering, mindre tid på ting som egentlig bare er bortkasta tid både for meg og bedriften min. Og med det har jeg fått mer fritid, mer tid til å slappe av og kose meg, mer tid til å henge med venner. Mer tid til å roe ned, noe som er viktig for meg.

   

  PauserEn pust i bakken

  Gode pauser er faktisk en kjempeviktig del av gode arbeidsrutiner. Hvor lange pauser du tar, hvor ofte du tar dem og hva du fyller dem med kan ha utrolig mye å si for hvor godt du jobber og hvor effektiv du er. Å ta seg en halvtime på øyet gjør deg faktisk mange ganger lykkeligere og mer effektiv enn å jobbe på i time etter time og drikke litervis med kaffe for å holde deg gående.

   

  Mine 15-minuttere gjennom dagen passer jeg på å fylle opp med ting som gjør meg glad og som gir meg energi. Noen minutter med rockeringen, 20 jumping jacks eller å danse litt til favorittmusikken vekker kroppen og gir energi. Å flate ut på sofaen og lese noen sider i en god bok roer ned og lader opp. Å sette på en maskin klesvask (fordi jeg jobber hjemmefra) føles godt fordi det blir mindre husarbeid på meg i fritida mi. Jeg ser på disse pausene som små skatter. Gaver til meg selv gjennom dagen. Dette er min tid og jeg kan fylle den med hva jeg vil.

   

  Oppsummering:

  1. Vit hva du skal gjøre.
  2. Ha fokus på en ting om gangen.
  3. Jobb uten forstyrrelser.
  4. Jobb i 50-minuttersøkter etterfulgt av 15 minutters pause.
  5. Evaluer deg selv for å bli bedre.
  6. Ta gode pauser og fyll dem med ting som gjør deg godt.

   

  Hvordan strukturerer du dagen din? Har du en metode som virker for deg? Eller trenger du litt mer orden i en kaotisk hverdag?

   

  Stella

 • 5 tips til god planlegging

  Er det en ting jeg har oppdaget igjen og igjen i løpet av de åra jeg har drevet for meg selv så er det hvor viktig det er med planlegging. Ikke bare planlegging, men god planlegging. Planlegging av de riktige tingene til riktig tid. Uten planlegging blir kanskje ingenting gjort. Eller vi fokuserer på helt feil ting. I flere år jobbet jeg altfor lange dager samtidig som jeg fikk veldig lite gjort. Jeg var flittig som bare det, men jeg led under dårlig planlegging og fokus på feil ting.

   

  Uten god planlegging (og gjennomføring, men det skal jeg skrive mer om siden) henger vi fort bakpå. Henger vi bakpå blir vi stressa. Får vi ikke retta opp i det litt kjapt henger vi enda lenger bakpå og blir enda mer stressa. Blir vi stressa nok går det på helsa løs. Både den fysiske og psykiske.

   

  Med god planlegging, gode rutiner og god gjennomføring av planene får jeg gjort utrolig mye mer enn før. Det er som om døgnet har fått flere timer! Nå elsker jeg å planlegge. Det er gøy og det er herlig å vite hva jeg skal jobbe med når for å nå målene mine. Under skal jeg dele mine 5 beste planleggingstips med deg:

   

  eric-rothermel-23788

  Din beste venn! Bruk en variant som passer deg, det viktige er at du bruker den.

  Kalenderen er din beste venn

  Uansett om du bruker kalenderen på datamaskinen, telefonen, en 7. sans, almanakk, bullet yournal, dot grid journal eller et annet system, bruk kalenderen aktivt. Fyll den med alt du skal gjøre og når du skal gjøre det. Sjekk kalenderen hver morgen og følg det som står der.

   

  Hvis du begynner å bruke kalenderen aktivt, ikke bare til å fylle inn en og annen frisørtime og tannlegetime, men alt du skal gjøre i løpet av dagen, både oppgaver og avtaler, vil du få mye bedre oversikt over hva du har å gjøre og hva du bruker tida di på.

   

  Plott inn det viktigste først

  Vet du hva det viktigste er? Fritida di. Morsomme ting. Når jeg først ble presentert for ideen om å planlegge fritida før noe annet gikk det opp et lys for meg. Jeg hadde i årevis tenkt at jeg skulle jobbe på og så ta meg fri når jeg var ferdig med å jobbe. Den strategien funker like dårlig som å spare det jeg har igjen på kontoen mot slutten av måneden. Akkurat som at det er nesten umulig å ikke bruke opp det vi har på lønnskontoen så er det alltid mer jobb som må gjøres når man driver for seg selv. Hemmeligheten ligger i å sette av sparepengene med det samme lønna kommer inn på kontoen og å føre fridagene inn i kalenderen før noe annet.

   

  Før også inn morsomme ting. Vi trenger morsomme, koselige, gøyale, avslappende avbrekk i hverdagene våre. Det kan være hva som helst som du syns er morsomt, kafé med ei venninne, vin med mormor, kino med barna, en tur i skogen, en sykkeltur, lek med rockeringen, lese en god bok, spille et spill, sette på musikk og danse litt for deg selv. Passer du på å få gjort ting du syns er gøy, ting som gir deg energi, får du også mer energi til å gjøre ting som ikke er så morsomt.

   

  austin-schmid-37423

  Ikke tenk på hva andre syns er gøy, alder, kjønn eller andre sånne dumme ting. Skriv ned noen ting som gjør deg sånn herlig barnslig glad og som gir deg energi. Gjerne en god blanding av aktiviteter som får i gang kroppen og rolige saker. Vi trenger litt av alt.

   

  Hvor mye fri skal du ha? Hvor ofte? Du bør unne deg minst 2 dager sammenhengende jevnlig og også ha lengre avbrekk fra hva enn det er du jobber med. Hva syns du er gøy? Hva vil du fylle fritida di med? Om du ikke fyller inn fritida di med aktiviteter, lag deg en liste over ting som gir deg glede og energi og ha den i nærheten. Pass på så du ikke sløser bort den deilige fritida di med å refreshe sosiale medier. Plott inn alt som er relevant for deg, møter, prosjekter, private avtaler, forefallende arbeid, reise, kreative prosjekter osv. Husk også å plotte inn nye planleggingsdager!

   

  Tilrettelegg for suksess – senk krava

  Når vi begynner å planlegge eller tenke på hva vi vil få til i en gitt periode er det veldig lett å lasse på med alt mellom himmel og jord vi drømmer om eller ønsker å gjøre. Det blir umulig å gjennomføre, det blir overveldende, og vi ser at det ikke går. Da er det fort gjort å hoppe av helt og ikke gjøre noen ting.

  Lag deg gjerne en liste over alt du har lyst til å gjøre i løpet av livet om du føler for det. Men ta så en vurdering på hva du virkelig kan få til å gjøre i løpet av perioden du planlegger, uten å stresse deg i hjel. Hvor mye er det sannsynlig at du kan få til? Hva er viktigst å gjøre?

   

  Jeg har for eksempel flere titalls designideer akkurat nå. Hundrevis dersom jeg tar med alt jeg har tegnet skisser på de siste 5-6 åra. Jeg har lyst til å gi ut alle sammen, men jeg klarer ikke å få ut alle sammen i løpet av et år. I tillegg til å designe skal jeg også holde kurs, lage innhold til bloggen, lage nye tutorials, besvare e-post, sende inn regnskapet og hundre andre ting som hører med til å drive business. Før har jeg hatt som mål å gi ut ett design i måneden og har til og med klart å gi ut mer enn det noen år. Jeg har også jobbet 16 timer i døgnet, 7 dager i uka og det har ikke vært bra for meg. Jeg vil ikke holde på på den måten lenger. Jeg må derfor senke krava og ser for meg at i løpet av de neste 12 månedene skal jeg gi ut maks seks oppskrifter. Det gjør litt vondt i Ambisjonene mine, men jeg vet det er til det beste for hele meg og dermed også businessen min.

   

  Hva enn du har å gjøre, senk krava sånn at det er gjennomførbart. Hvis du, som meg, er din egen sjef er det du som bestemmer hvor mye du skal gjøre. Jeg vet det er lett å glemme og bli revet med, men det er virkelig ikke verdt det å overarbeide seg.

   

  Bryt opp store oppgaver i mindre deloppgaver

  En stor oppgave kan virke overveldende og dermed vanskelig å komme i gang med. Plutselig sitter du (jeg) der med et gigantisk skippertaksarbeid i siste time. Stress! Alle oppgaver kan deles opp i mindre stykker som er lettere å ta tak i, og det anbefaler jeg deg på det sterkeste å gjøre.

   

  Skal du designe og publisere en oppskrift? Da kan du bryte designprosessen i porsjonsstykker og lage deg en tidslinje. Hvor lang tid trenger du på hele prosessen? Når er deadline? Hvor lang tid tar hver deloppgave? Når du vet det kan du føre opp i kalenderen når du må begynne og når du skal gjøre hver oppgave. Holder du deg til planen rekker du deadlinen uten stress.

   

  Lag en liste eller et tankekart over alle punktene du må gjennom for å få fullført prosjektet. Kan noen av punktene deles opp i underpunkter eller deloppgaver? Garantert! Fortsett å del opp i så små deler du kan. Til slutt vil du sitte med punkter eller oppgaver som kanskje bare tar et par minutter å fullføre. To minutter, det klarer du lett! Og når du har gjort det klarer du fint en til. Og en til. Når du har plassert disse punktene eller oppgavene utover i kalenderen din blir det ikke engang så mye per dag. Det er ikke lenger overveldende i det hele tatt! Go you!

   

  Ikke planlegg for lange perioder om gangen

  Ikke vær redd for å sette opp noen mål for hele året, det er helt greit å ha et overordna mål å jobbe mot. Men å sette opp en detaljert plan for hele året er både vanskelig å sette opp og vanskelig å følge. Prøv heller 90-dagersåret til Todd Herman.

   

  90-dagersystemet er genialt. Det går i hovedsak ut på at du planlegger for 90 dager om gangen. Avgjør hva som er målet for perioden og bryt det ned til hva du skal gjøre for hver 30-dagerperiode, så ned i ukesmål og til slutt spiselige oppgaver. Tanken er at 90 dager er kort nok tid til at du hele tiden har målet i sikte (rekk opp hånda den som har utsatt til siste liten å gjøre noe fordi det har vært så lang tid til det skulle være ferdig, bare for å få kjempedårlig tid), samtidig som du har god tid til å få massevis gjort. Jeg bruker dette systemet for en rekke prosjekter og det er virkelig gull. Selv om du jobber med prosjekter som kanskje går over flere år, kan du dele det opp i 90-dagerssprinter. Avhengig av hvordan dine arbeidsdager ser ut og hvor mange ulike prosjekter du har kan du jobbe med en eller flere 90-dagerssprinter samtidig.

  Jeg har for eksempel en sprint gående for onlinemagasinet mitt, en for designet mitt og en for kursene mine. Fordi alle oppgaver og prosjekter er delt opp i små biter har jeg hele tiden oversikt over alle prosjektene og kan jobbe med dem parallelt, uten å stresse.

   

   

  Oppsummering:

  1. Kalenderen er din beste venn. Bruk den aktivt og følg den.
  2. Før inn det viktigste først: fritid og morsomme ting, så jobb og plikter.
  3. Tilrettelegg for suksess – senk kravene til hva du skal rekke over.
  4. Del store oppgaver i mindre deloppgaver.
  5. Ikke planlegg for lange perioder. Planlegg heller for 90 dager om gangen.

   

  Liker du å planlegge? Del gjerne med meg hvordan du planlegger. Bruker du et system? Hvor lenge planlegger du om gangen? Hva er det beste og verste du vet med planlegging?

  Lykke til med planleggingen!

   

  Stella

 • Designets fasong er gjemt i målene – og slik finner du den

  Hvordan kan jeg finne ut hvilken fasong et plagg har når det ikke står beskrevet i nettbutikken? Det spørsmålet fikk jeg for en tid tilbake, og siden det sikkert er flere som lurer, svarer jeg på det i dag.

   

   

  Her er et eksempel på hver fasong:

  AURORA BOREALIS

  Dette er målene til Aurora Borealis. Her er det kun et mål for overvidde, altså er bolen rett.

  Dette er målene til Aurora Borealis. Her er det kun et mål for overvidde, altså er bolen rett.

   

  SKOGNYMFE

  Dette er målene til Skognymfe. Her er det oppgitt både et hoftemål og en overvidde, altså har dette plagget en svak A-fasong. Hvor mye det skrår fra hofte til bryst ser du ved å studere tallene.

  Dette er målene til Skognymfe. Her er det oppgitt både et hoftemål og en overvidde, altså har dette plagget en svak A-fasong. Hvor mye det skrår fra hofte til bryst ser du ved å studere tallene.

   

  TELLUS

  Her er målene til Tellus. Her er det oppgitt mål for hofte, overvidde og midje - altså er plagget innsvingt.

  Her er målene til Tellus. Her er det oppgitt mål for hofte, overvidde og livvidde – altså er plagget innsvingt.

   

  Informasjonen om plaggets fasong er altså der, selv om det ikke står beskrevet med tekst. Målene er nyttig av flere grunner – ikke minst så du kan avgjøre hvilken størrelse som vil passe deg best. Jeg vet jeg har sagt det før, men det kan ikke sies for ofte, så jeg gjentar meg her: Se alltid på målene for å finne ut hvilken størrelse du skal ha! Aldri velg den størrelsen du tror du er, fordi målene på størrelser varierer. Det finnes nemlig ingen universell standard.

   

  Var dette nyttig? Da vil jeg gjerne høre fra deg! Legg igjen noen ord under, og del gjerne innlegget så flere kan få nytte av det.

  Har du spørsmål til meg? Da kan du enten sende meg en e-post eller legge igjen spørsmålet ditt i kommentarfeltet under. Kanskje er det ditt spørsmål jeg besvarer neste gang!

   

  Stella

 • Vilja den viljesterke

  Kan man kalle et design Huleboer? Det er et spørsmål jeg har stilt meg selv de siste ukene. Og hvorfor skulle jeg ha lyst til å kalle et design Huleboer, egentlig?

   

  Det begynte som alltid med en idé. En idé som fikk modne til å bli den kjolen den til slutt ble. Jeg var innom flere muligheter på veien. Det kunne ha blitt en poncho. Det kunne ha blitt en genser. Det kunne ha blitt en jakke. Det ble kjole. Og jeg var som vanlig nyforelska i min nyeste idé, mitt nyeste design. Fasongen, garnet, fargene, detaljene. Elsk!

   

  Vilja

   

  Når kjolen var ferdig strikka og montert fikk jeg dattera til å prøve kjolen på. Det er alltid fint å se plaggene på en annen kropp en min, men hun var ikke særlig begeistra og det første hun sa var: – Hva faen er det her for slags huleboerplagg!?

   

  Ikke stor suksess der altså, men min forelskelse ble ikke mindre av den grunn. Dog begynte jeg å tenke på designet som Huleboer. Og jeg likte det. Huleboer. Det er primitivt, men noe sterkt og tøft over huleboere. Jeg kom til slutt fram til at et navn som Huleboer kanskje ikke ville være tiltrekkende på så mange andre enn meg. Hvem vil gå rundt og se ut som en huleboer, liksom?

   

  Etter å ha spurt mine fantastiske Facebook-følgere om hjelp falt valget på Vilja. Jeg fikk mange supre forslag og det kunne fort ha blitt et langt Pippi-navn. En hel serie navn på rad som alle sier noe om hva jeg ser i dette designet. Men det ble altså Vilja. Og det føles helt riktig.

   

  Vilja kjole

   

  Vilja den viljesterke. Jeg har spunnet meg en aldri så liten historie rundt dette designet og personen som føler seg tiltrukket av det og gjør det til sitt. I denne historien er det mye urkraft. Kvinnekraft. Røtter. Instinkter. En fusjon av den sterke moderne kvinnen og den primitive urkraften i dypet av oss. Helheten, det komplekse mylderet av detaljer som utgjør Kvinnen. Vilja, det er hun som går sine egne veier. Som har sin egen definisjon på suksess. Hun har ikke bruk for ord som egostrikk og guilty pleasures, for hun gjør det hun gjør og liker det hun liker helt uten å føle at det er noe egoistisk eller noe hun burde skamme seg over. Hun har ingen behov for å forklare seg eller bevise noe. Hun gjør en hel masse greier bare fordi hun kan og hun vet at drømmer uten handling aldri kan bli noe mer enn drømmer. Hun har oppturer og nedturer, bekymringer og gleder, og hun møter alt sammen med bein i nesa. Hun er rett og slett helt rå og helt seg selv og hun lever det livet hun vil leve.

   

  Vilja kjole

   

  Designet Vilja er strikka i Tinde Pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Garnet er laget av norsk pelssau og er helt nydelig. Fordi garnet er farget på sauens naturlige gråfarge får fargene kjempefint spill og herlig dybde. Garnet er godt å strikke med og deilig i bruk, men er du følsom kan det hende du syns dette blir for grovt rett på huden. Jeg digger Tinde Pelsullgarn og selv med min superfølsomme eksemhud kan jeg bruke det rett på huden, men hva vi tåler mot huden og hva vi syns stikker og klør er veldig individuelt.

   

  Oppskriften til Vilja kommer i 10 størrelser og er enkelt å tilpasse for den som ønsker det. Min fotomodell, vakre Linda, er 159 cm høy og slank som et siv (størrelse 34-36) og har på seg Vilja i størrelse 38. Når du skal strikke Vilja anbefaler jeg som alltid å se på målene på plagget i stedet for størrelsene og velge den størrelsen som gir deg den bevegelsesvidden du ønsker. Hvis du er høy og vil at Vilja skal sitte som den gjør på Linda, må du kanskje legge på noen ekstra cm på lengden.

   

  Vilja

   

  Oppskriften til Vilja den viljesterke finner du her.

  Kos deg med strikketøyet!

   

  Liker du Vilja? Da håper jeg du legger igjen en kommentar!

   

  Stella

 • Strikkedille

  Tidligere i høst fikk jeg en dille. Dilla på å strikke kluter. Det er noe jeg aldri har hatt dilla på før, så det kom litt overraskende på. Jeg tror det var en blanding av flere ting som skjedde.

   

  1. Alle de påbegynte prosjektene jeg hadde liggende føltes så krevende. Det var en gang en dame i FB-gruppa mi som skrev at strikketøyet hennes lå i kurven sin og glefset til henne når hun nærmet seg. Akkurat sånn var det. En hel liten flokk med prosjekter som lå i hver sin kurv og fulgte vaktsomt med på hva jeg gjorde. Når jeg nærmet meg glefset de og det var bare såvidt jeg slapp unna uten alvorlige skader på hendene. Helt sant.
  2. Kåken min er veldig liten og veldig overfylt. Det er en grunn til at dere aldri får se mer enn den bittelille delen av stua som utgjør stuekontorkroken min. Vi er tre kreative mennesker som bor her og veldig mange redskaper og verktøy som kreves for å få dyrket kreativiteten tar stor plass. Veven tar plass, strikkemaskinen tar plass, symaskinen tar plass, tegnesakene tar plass. Mine 20 kilo garn (som sikkert egentlig har formert seg og blitt over 30 kilo, men jeg orker ikke å telle) tar stor plass. Jeg har et snev av klaustrofobi, som ofte er mer utartet i den mørke årstiden, og med jevne mellomrom får jeg helt panikk og må gjøre det luftigere rundt meg. Denne gangen var tanken å gjøre det luftigere ved å strikke opp litt garn… For det går jo kjempefort.
  3. Jeg følte meg høstslapp. Sliten i hjernen. Jeg ville strikke, men jeg ville strikke noe som ikke krevde noe av meg. Og fordi de andre prosjektene mine ikke så ut til å bli ferdig noen gang (jeg syns jeg strikket og strikket uten at det vokste en cm) så ville jeg strikke noe som gikk fort å få ferdig.

   

  Det ble til at jeg strikket kluter. Ja, nå skulle jeg sannelig få litt orden her og bli kvitt litt garn! Mens jeg satt i sofaen og binget Netflix (The Good Wife). God plan! Det var digg. Det var avslappende. Jeg følte at jeg gjorde noe fornuftig. Vi slipper å kjøpe kluter på en stund og jeg klarte å rydde ut en hel hylle i CD-hylla bak meg. Woohoo, det utgjorde jo et hav av forskjell.

   

  Strikka klut

  Jeg elsker denne fargen. Elsker den!

   

  Det var virkelig digg. Selv om jeg ikke akkurat fikk frigjort noe plass å snakk om, så var det digg. Jeg koste meg. Jeg slappet av. Og det var egentlig det viktigste.

   

  14 kluter ble det. Av 7 nøster Sunkissed. Sunkissed er virkelig nydelig å strikke med, så når jeg var tom for det var jeg ikke så frista til å fortsette med noe annet. Og strengt tatt hadde jeg vel fått metta mi på å strikke kluter. Jeg hadde fått den pausen jeg trengte og kurvene med uferdige design hadde roet seg betraktelig.

   

  Ingen av klutene er like. Alle har litt ulik lengde fordi jeg ikke har målt, bare strikka til jeg syns kluten var lang nok. Det går 2 kluter på 1 nøste Sunkissed, men noen av nøstene hadde jeg brukt litt av, så det ble en kant her og der i en annen farge. Det finnes utrolig mange lekre kluteoppskrifter der ute, men alle mine er ribbestrikka fordi jeg ikke hadde lyst til å følge med på noe mønster. Og fordi jeg liker ribbestrikka kluter best.

   

  Strikka kluter

  Gulfargen og rosafargen er mine favoritter, men de andre fargene er også nydelige.

   

  Vil du strikke egne kluter? Sunkissed er et virkelig nydelig garn. Det er godt å strikke med og det er lett å strikke jevnt med. Og så er fargene Sunkissed kommer i rett og slett herlige.

  Hva jeg driver med akkurat nå? Ingenting! Jeg sitter i hvert fall ikke og teller hvor mange kluter jeg kan få dersom jeg kjøper ett nøste i hver farge. Jaffal ikke det!

   

  Hva enn du har på pinnene akkurat nå håper jeg strikketøyet oppfører seg, ikke glefser til deg og at du koser deg!

   

  Stella