• Heldilla på Halloween, flaggermus og luer

  Jeg har kommet halvveis i Halloweensamstrikken. Tror jeg da. Jeg ble ble nemlig veldig bitt av luebasillen og strikka seks luer på to og en halv uke. Så dro jeg på tur til London helt uten luer, og det var like greit, for strikking og sying ble det fint lite tid til.

   

  Luer

   

  Nå skal jeg i gang med å sy på motiver på de 4 luene som enda ikke har fått det. Det blir definitivt flaggermus, men kanskje andre halloweeninspirerte motiver også. Jeg har SÅ mange ideer på lur!

   

  Batty

   

  Det er fremdeles god tid til å bli med på halloweensamstrikken og lage din egen skremmende kule lue. Eller hals. Du velger hvilket av mine halloweendesign du har lyst til å lage. Nå har jeg jo tre stykker å velge i.

   

  Klikk her for å melde deg på samstrikken.

   

  Jeg håper vi ses i Facebookgruppa mi til lunskummel Halloweenstrikk!

   

  signatur-halloween_small

 • Kosenifs lue og lunskummel samstrikk

  Jeg våkna litt før seks i dag morges av regnet som slo mot ruta. Du veit, sånn ordentlig høstregn som virkelig pisker med vindkastene. Ordentlig deilig høstvær. Det første som slo meg så fort jeg hadde registrert at jeg var våken og hva som hadde vekket meg var hvor glad den lyden gjorde meg. Jeg var trøtt som en strømpe og hadde ingen planer om å stå opp så jeg lå og døste videre mens jeg lyttet til den vidunderlige lyden av regnet som pisket mot ruta og knakingen i den gamle murgården jeg bor i.

   

  Den 31. august var jeg ute og rusla med kjæresten.
  Når begynner egentlig Halloween, spurte han meg.
  I morgen, svarte jeg.
  Jeg elsker Halloween. Jeg mener det, jeg ELSKER Halloween! Så hos meg varer Halloween i to måneder. To deilige måneder med oransje og svarte lys i alle lysestakene. Med deilig skummel dekor og skumle filmer. To deilige måneder hvor jeg strikker kosenifse halloweeninspirerte plagg. Ah, det er to måneder med rein skjær (småskummel) kos.

   

  For to år siden lanserte jeg to halloweeninspirerte plagg, de dobbeltstrikka halsene Fliggflagg og Skranglemann. På fredag lanserte jeg første oppfølger med halloweentema, lua Batty.

   

  Batty i kort variant med ribbekant og mange fine flaggermus.

  Batty i kort variant med ribbekant og mange fine flaggermus.

   

  Selve lua er egentlig en fabelaktig grunnoppskrift på både lang og kort lue, begge med rullekant og ribbekant. Det som gjør den halloweensk er fargene og flaggermusmotivet som er sydd på med maskesting.

   

  Det aller første halloweendesignet mitt var den dobbeltstrikka halsen Fliggflagg.

  Det aller første halloweendesignet mitt var den dobbeltstrikka halsen Fliggflagg.

   

  Lua er strikka i Finullgarn fra Rauma, et av mine absolutte favorittgarn. Det er godt å strikke med, plaggene er gode å bruke, det er godt hold i garnet og det finnes i mange kjempeherlige farger.

   

  Skranglemann ble lansert rett etter Fliggflagg. Skranglemann er også dobbeltstrikka og er dekorert med dansende skjeletter.

  Skranglemann ble lansert rett etter Fliggflagg. Skranglemann er også dobbeltstrikka og er dekorert med dansende skjeletter.

   

  Selv om Halloween ikke er noen stor greie i Norge satser jeg på at det finnes noen kombinerte Halloween- og strikkeentusiaster der ute som vi være med på samstrikk.

   

  Batty i lang variant, dekorert med bare én flaggermus. Midnattsblå er en veldig fin farge om du syns oransje blir litt vel heftig.

  Batty i lang variant, dekorert med bare én flaggermus. Midnattsblå er en veldig fin farge om du syns oransje blir litt vel heftig.

   

  Alle som melder seg på samstrikken får 25% rabatt på alle de tre halloweenoppskriftene og du velger selv om du vil strikke én, to eller alle tre.

  Klikk her for å lese om samstrikken og melde deg på.

   

  Hjertelig velkommen til kosenifs samstrikk! Kos deg så mye med strikketøyet og ha en riktig lunskummel høst!

   

  signatur-halloween_small

 • Dilla på dobbeltsidige fletter

  Det er høst. Igjen. Jeg elsker høsten! Jeg innrømmer at jeg ikke er spesielt glad i å bli regnvåt. Å skifte regnvåte klær er bare så kjedelig, at jeg unngår det i det lengste (jepp, jeg er så lat). Men bortsett fra akkurat den bittelille tingen der så elsker jeg høsten.

   

  Akkurat nå sitter jeg inne, regnet slår mot ruta, jeg har varm te i koppen og levende lys på skrivebordet. Ja, og så har jeg på meg en deilig strikkejakke for å holde varmen. Perfekt!

   

  Som garnentusiast får jeg en skikkelig bonus hver høst. Du veit hva jeg snakker om, ikke sant? Gleden ved å finne fram deilige plagg i ull og alpakka. Plagg som har vært pakket bort eller ligget bakerst i skapet i de varme månedene. Jeg digger det! Det er like gøy hver høst. Det er som en skattejakt i egen garderobe.

   

  For et par dager siden satt jeg midt i dobbeltsenga med to store kasser kosemyke, varme plagg som har ligget i kjelleren siden mai. Jeg var som et lite barn på julaften, selv om jeg har sett alt sammen før. For en glede å ha så mye fint!

   

  Jeg ble sittende på senga og beundre plaggene med dobbeltsidige fletter. Det er så fint! Og genialt. Flettene kan brettes, bøyes, vris og vendes, og de er like pene uansett! Ingen stygg vrange i sikte. I love it!

   

  hjertensfryd-jupiter

  Hjertensfryd til venstre og Jupiter til høyre. Hjertensfryd er strikka i dobbel Tynn Alpakka og Jupiter er strikka i DROPS Polaris. Dobbeltsidige fletter er helt genialt til skjerf som du da kan dandere akkurat som du vil uten at det vil avsløre noen stygg vrange.

   

  kotloik-tanana

  Til venstre er Tanana og til høyre Kotlik. Flettekanten på lua kan brettes opp for et annet uttrykk og pulsvantene kan brettes ut og bli lange, deilige. Halsen Kotlik er bare så deilig. Den sitter som et skudd, men er elastisk så den er slett ikke trang. Bare veldig, veldig deilig.

   

  pluto-pluto

  Babyteppet Pluto er dekket av dobbeltsidige fletter. Den lille kan tulles inn akkurat sånn du vil og teppet vil alltid vise seg fra sin beste side. Pluto er strikka i deilig merinoull og er supermykt.

   

  tellus-saturn

  Saturn til venstre og Tellus til høyre. Disse to herlighetene er laget over samme lest. Her har jeg valgt dobbeltsidige fletter for å kunne brette opp ermene og fremdeles være like elegant. Samme med kragen på jakka. Er det rart jeg elsker dobbeltsidige fletter?!

   

  Det beste av alt er at dobbeltsidige fletter ikke er noe vanskeligere å lage enn andre fletter. Jeg har laget en tutorial som viser hvordan det gjøres, se den her.

   

  Alle oppskriftene til design med dobbeltsidige fletter finner du her.

   

  Jeg har flere design med dobbeltsidige fletter på arbeidsbordet, så det er bare å glede seg! Hvilket design er din favoritt?

   

  Har du strikka noen av disse? Da håper jeg du deler et bilde eller to i Facebookgruppa mi, Stella Charming!

   

  Håper du også nyter høsten med deilige turer i ruskevær, noe godt og varmt i koppen og ikke minst med garn mellom hendene!

   

  Stella

 • Jeg tar ferie – god sommer!

  Yes, jeg tar ferie!

   

  Egentlig var planen å jobbe djevelsk mye hele juni, ta fri hele juli og være tilbake på jobb 1. august. Planen var god, gjennomtenkt og gjennomførbar. Meeeen, jeg er sliten etter 18 måneder med intens jobbing. Jeg skulka all jobbing bortsett fra strikking i et par uker. Og i går brukte jeg hele formiddagen på å høre på låta under.

   

   

  Det var da jeg fant ut at jeg ikke kan vente til juli med å ta ferie. Feriebehovet er akutt!

   

  Jeg gikk til sjefen (meg selv) og sa: – Hør her, Stella. Jeg trenger å roe ned. Jeg har allerede skulka så mye jeg kan i et par uker. Jeg er stressa, sliten og selv om jeg digger den låta så føles det liksom ikke helt sunt å danse rundt til den en hel formiddag mens nervene rasler.

   

  Jeg tok meg sjøl på alvor og innvilget ferie. Ferie FØR jeg møter veggen er vinn-vinn.

   

  Hva betyr det egentlig når en kreativ business som består av én person tar ferie? Jeg blir ikke helt borte, men jeg tar pause fra blogging med mindre jeg får spontan energi og lyst til å blogge. Og jeg åpner ikke e-post hver dag. Jeg kommer ikke til å slutte å skape, designe eller strikke. Jeg vet ikke engang hvordan jeg skulle fått det til, hehe, og det er jo ikke det jeg vil.

   

  Det blir definitivt samstrikk som planlagt av det nye designet som kommer snart! 😀

   

  Jeg skal ta det rolig, senke tempoet, gjøre yoga sweet yoga, gå turer i naturen og lese bøker. Jeg skal danse både med og uten rockering, jeg skal synge inderlig med den stemmen jeg har og jeg skal og jeg skal spille instrumenter jeg ikke kan. Fordi jeg kan. Og fordi jeg ikke kommer til å la være, fordi det er sånn jeg virker, kommer jeg til å få nye ideer til businessen min og designet mitt, som jeg antagelig kommer til å både planlegge og begynne å jobbe med. Men det er noe helt annet å jobbe i ferien fordi iveren tar meg enn å presse fram noe når energien ikke er der. Helt sant!

   

  Jeg kommer til å være både i Facebookgruppa mi og på Instagram, så vi ses der i løpet av sommeren.

   

  Du, ha en riktig riktig god sommer! Kos deg med kreativiteten din, gjør morsomme ting og lek. Det skal jeg!

   

  Kreative vibber til alle!

   

  Stella

 • Blir du med på Strandstjernesamstrikk?

  Yes, jeg inviterer til ny samstrikk! Denne gangen er det den deilige sommergenseren Strandstjerne som skal strikkes. Blir du med?

   

  Strandstjerne-1

   

  Klikk her for å komme til påmeldingen.

   

  Jeg skal ikke skrive så mye om samstrikken her, for alle detaljene finner du ved å klikke på lenken over. I stedet ska jeg si: Bli med på samstrikk, da vel! Det er kjempegøy!

   

  Strandstjerne er en deilig feminin genser, med raglanfelling og 3/4 lange ermer. I fargene på originalen har den et herlig maritimt uttrykk, men den kan også strikkes i andre farger eller ensfarget. Strandstjerne er lett å endre til kjole, og ermene kan også strikkes lenger eller kortere.

   

  Strandstjerne er strikket med en løsere strikkefasthet enn det som står oppgitt på DROPS Cotton Light, som ble brukt i originalen, så den er luftig, faller pent og er herlig å ha på varme sommerdager. Og varme sommerdager det skal vi ha mange av etter denne kalde våren, ikke sant?!

   

  Klikk her for å lese mer om samstrikken og melde deg på.

   

  Vi ses i Facebookgruppa for mer Strandstjerneskravlings!

   

  Stella