Månefiol

Dette har vært en merkelig sommer værmessig. Været har slett ikke vært seg selv. I hvert fall ikke her i Oslo. Hvis været kunne blitt sykt tror jeg det hadde hatt influensa denne sommeren…

Dagene jeg har kunnet tilbringe på stranda har vært altfor få, og selv herlige solfylte dager har plutselig blitt ytterst våte med enorme dråper som kastes fra himmelen i utrolige mengder og med voldsom kraft. Man lærer seg noen triks når været har influensa. Som å ikke stole på værmeldingene. Og å dra på stranda selv om været ikke er optimalt. Som den dagen vi fotograferte augustdesignet – Månefiol. Den dagen hvisket skyene ømt om kommende regnskyll og en kald kosevind kjærtegnet oss der vi satt med gåsehud på våre nakne bein og trass i sinnet. Vi grillet. Vi «solte» oss. Og vi fotograferte.

Modellen var glad det av alle ting var et mykt og varmt kosesjal vi skulle fotografere denne forblåste sommerdagen. Sjalet er strikket med en tråd DROPS Lace og en tråd DROPS Kid-Silk, en blanding som blir utrolig lett, mykt og varmt.

Dette er mitt aller første hullmønstra sjal. Å få til mønsteret var en utfordring, men jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Mønsteret er inspirert av bølger og kjølvannet etter en båt. Ser du hvor mykt det bølger seg? Som kjølvannet etter en seilbåt som glir gjennom vannet en sommerdag.

Fargene jeg valgte til designet inspirerte til navnet: Månefiol. Jeg har brukt fargene 11 – lilla av Kid-Silk og 4434m – lilla/violett av Lace som gir en riktig nydelig kombinasjon. Hva med å lage sjalet i en naturhvit variant som virkelig minner om bølgenes hvite skum i kjølvannet? Eller en turkis/petrol-variant som bringer tankene til vannet i et ferieparadis?

Modellen min denne gangen er Kaja Marie, som selv er en dyktig designer. Sjekk ut hennes design på Ravelry.

Liker du Månefiol kan du strikke det selv. :) Oppskriften finner du HER.

 

5 kommentarer til “Månefiol

 1. Lekkert.

  Skulle ønske det var mulig å bare kjøpe mønsteret jeg.

 2. Så nydelig det var! Herlig farge også. :)
  Og sommeren..og været.. -kunne vært bedre! Men det er jo godt at man finner andre måter å kose seg på! Jeg får i hvertfall mer sytid. 😀

  1. Takk! Ja, er ikke den fargen fin? :)
   Har man en hobby som håndarbeid kan man kose seg uansett hvordan været er. Heldigvis. :)

 3. […] Månefiol er strikket i et feminint hullmønster som dekker hele sjalet. Du kan lese mer om Månefiol HER. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *