Akeleie

Akeleie er vinterens sprekeste genser! En genser med skikkelig attitude, som er rask og enkel å strikke. Med tykt garn og pinne nummer 9 går det unna!

Akeleie er strikket i DROPS Eskimo i farge 25 – grønn. Denne fargen er så kul, så intens og så sterk, men akkurat hvor mye kommer ikke godt nok fram på bildene synes jeg. Denne grønnfargen er definitivt en av mine favorittfarger, men Eskimo har flere andre sterke farger også; 24 – gul, 26 – pink eller 05 – turkis, for å nevne noen. Du trenger ikke få panikk dersom sterke farger ikke er noe for deg! Eskimo kommer i en rekke andre farger også, fra myke jordfarger til duse blågrå, med fargeskift og melerte, altså skulle det være noe for enhver smak.

Akeleie er enkel så enkel å strikke at alle kan klare det. Her er litt ribbestrikk, men for det meste glattstrikk. Ja, og så er det raglan selvfølgelig! Foretrekker du lengre gensere som dekker baken, eller til og med kjoler? Ikke no´stress! Bare kjøp noen nøster ekstra og strikk den så lang du vil ha den. Vil du ha den oversized i tillegg? Strikk en eller to størrelser større enn det du vanligvis bruker. Akeleie er et av disse supre basisplaggene du lett kan gjøre om på med farger, lengde, striper, lang hals, kortere ermer, eller hva det nå er du ønsker.

Hva snakker de om mon tro, modellene, der de sitter med kaffen sin og tar en pause? Akeleie til venstre og Nattfiol til høyre.

Strikk Akeleie selv i vinter!

Oppskriften på Akeleie får du HER.

Nattfiol har egen presentasjon HER.

Stella

12 kommentarer til “Akeleie

 1. Spenstig grønnfarge! Det er så takknemlig med store pinner og tykt garn. Jeg som ikke liker å strikke en gang burde kunne klare å få til en sånn…

  1. Ja, denne klarer du helt klart så lenge viljen er der. :)

 2. Åååå, først nå har jeg oppdaget at alle kreasjonene dine har blomsternavn – så utrolig koselig :) *litt treig i oppfattelsen*

  1. Hihi, ja det ble blomstertema i år. Det blir et annet tema i 2013. :)

 3. Hei:-)veldig fin genser!jeg har mange nøster med den grønnfargen i Eskimogarnet,så jeg lurte på om det er mulig og få kjøpe bare mønsteret?
  Håper det lar seg gjøre :-) Mvh kristina

  1. Hei, så hyggelig at du liker genseren! :)
   Foreløpig er den kun å få som materialpakke med garn og oppskrift. På sikt vil den være å få kjøpt på engelsk på Ravelry.com, men ikke helt enda.

 4. […] Akeleie er tidligere presentert her. […]

 5. […] i hæl ligger de pjona pulsvantene Ixia og Iris sammen med novemberdesignet Akeleie. Akeleie fikk en pangstart og er tydeligvis et design som faller i […]

 6. Har i dag vært inne på Strikkenett sine sider, men får ikke bestilt Akeleie i Eskimo garn. Hadde hatt lyst til å strikke den i denne grønfargen som avbildet. Vet du om oppskrift + garn Eskimo kommer igjen på Strikkenett?

  1. Hei!

   Så hyggelig å høre at du vil strikke Akeleie! Den grønnfargen er superfin! Akeleie i DROPS Eskimo vil være tilbake i nettbutikken til Strikkenett.no første juni. Det er heldigvis ikke så lenge til. :)

   Stella :)

 7. […] er strikkeprøver til Akeleie, Sikori, Neptun, Huldreblom, Solblom, Saturn og […]

 8. […] mer om Akeleie HER. Du kan også legge til Akeleie i dine […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *