Dilla på dobbeltsidige fletter

Det er høst. Igjen. Jeg elsker høsten! Jeg innrømmer at jeg ikke er spesielt glad i å bli regnvåt. Å skifte regnvåte klær er bare så kjedelig, at jeg unngår det i det lengste (jepp, jeg er så lat). Men bortsett fra akkurat den bittelille tingen der så elsker jeg høsten.

 

Akkurat nå sitter jeg inne, regnet slår mot ruta, jeg har varm te i koppen og levende lys på skrivebordet. Ja, og så har jeg på meg en deilig strikkejakke for å holde varmen. Perfekt!

 

Som garnentusiast får jeg en skikkelig bonus hver høst. Du veit hva jeg snakker om, ikke sant? Gleden ved å finne fram deilige plagg i ull og alpakka. Plagg som har vært pakket bort eller ligget bakerst i skapet i de varme månedene. Jeg digger det! Det er like gøy hver høst. Det er som en skattejakt i egen garderobe.

 

For et par dager siden satt jeg midt i dobbeltsenga med to store kasser kosemyke, varme plagg som har ligget i kjelleren siden mai. Jeg var som et lite barn på julaften, selv om jeg har sett alt sammen før. For en glede å ha så mye fint!

 

Jeg ble sittende på senga og beundre plaggene med dobbeltsidige fletter. Det er så fint! Og genialt. Flettene kan brettes, bøyes, vris og vendes, og de er like pene uansett! Ingen stygg vrange i sikte. I love it!

 

hjertensfryd-jupiter
Hjertensfryd til venstre og Jupiter til høyre. Hjertensfryd er strikka i dobbel Tynn Alpakka og Jupiter er strikka i DROPS Polaris. Dobbeltsidige fletter er helt genialt til skjerf som du da kan dandere akkurat som du vil uten at det vil avsløre noen stygg vrange.

 

kotloik-tanana
Til venstre er Tanana og til høyre Kotlik. Flettekanten på lua kan brettes opp for et annet uttrykk og pulsvantene kan brettes ut og bli lange, deilige. Halsen Kotlik er bare så deilig. Den sitter som et skudd, men er elastisk så den er slett ikke trang. Bare veldig, veldig deilig.

 

pluto-pluto
Babyteppet Pluto er dekket av dobbeltsidige fletter. Den lille kan tulles inn akkurat sånn du vil og teppet vil alltid vise seg fra sin beste side. Pluto er strikka i deilig merinoull og er supermykt.

 

tellus-saturn
Saturn til venstre og Tellus til høyre. Disse to herlighetene er laget over samme lest. Her har jeg valgt dobbeltsidige fletter for å kunne brette opp ermene og fremdeles være like elegant. Samme med kragen på jakka. Er det rart jeg elsker dobbeltsidige fletter?!

 

Det beste av alt er at dobbeltsidige fletter ikke er noe vanskeligere å lage enn andre fletter. Jeg har laget en tutorial som viser hvordan det gjøres, se den her.

 

Alle oppskriftene til design med dobbeltsidige fletter finner du her.

 

Jeg har flere design med dobbeltsidige fletter på arbeidsbordet, så det er bare å glede seg! Hvilket design er din favoritt?

 

Har du strikka noen av disse? Da håper jeg du deler et bilde eller to i Facebookgruppa mi, Stella Charming!

 

Håper du også nyter høsten med deilige turer i ruskevær, noe godt og varmt i koppen og ikke minst med garn mellom hendene!

 

Stella

Kommentar til “Dilla på dobbeltsidige fletter

  1. Dette er jo så enkelt at jeg tenkte «doh» da jeg fant ut at det bare er rett og vrangt som er hemmeligheten…
    Akkurat nå holder jeg på med bl.a Saturn og gleder meg til å bruke den i vinter. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *