Inn i granskauen

I fjor høst, under strikkefestivalen i Stavanger, begynte jeg på et nytt sjal fordi jeg ikke hadde tatt med meg strikketøy. Hallo, hvem er det som drar på strikkefestival (eller noe som helst sted) uten minst ett strikketøy i kofferten, lissom? Jo, det er meg. Erre mulig?

Nå viste det seg jo at det ikke var så dumt å ikke ta med strikketøy, for det endte med at jeg fikk ideen til Inn i granskauen, som ikke bare er ett, men to deilige sjal. Go me!

Først ut var Lille granskauen, som er bredt, men ikke så dypt. Deretter lagde jeg Store granskauen, som har klassisk trekantsjalfasong. Begge sjalene er pynta med hekla snurrefrynser, en detalj jeg fikk inspirasjon til fra de dype nordiske skogene.

Lille granskauen er strikka i Gammelt gull og frynsene er hekla i Jade.

Begge sjalene er strikka i dobbel tråd Pixie fra Charmis. Jeg har brukt 4 mm pinne til strikkinga og 3 mm heklekrok til frynsene.

Store granskauen er strikka i Krokan og frynsene er hekla i Jade.

Du veit når du lager noe du syns blir skikkelig fint underveis, og så er det enda finere når det er ferdig og du får prøvd det på? Sånn var det med Inn i granskauen. Begge sjalene. De er superfine! Og så gode på! Her er det full elsk på begge to.

Nå holder jeg på å hekle frynsene til et Lille granskauen som mamma skal få og etterpå skal jeg lage meg et Store granskauen til, men jeg syns det er skrekkelig vanskelig å velge farge. Jeg tror at et i Natur med Nyperose på frynsene kan bli helt utrolig nydelig, men jeg har også lyst på et i rødtoner. For eksempel Kanelbark med frynser i Jasper.

Lille granskauen i Pixie i fargene Stemorsblomst og Ingefær. Dette sjalet skal mamma få. 🙂

Har du også lyst til å lage Inn i granskauen?

Da finner du oppskriften her.

Og garnpakke med garn og oppskrift her, hos Charmis.no. Charmis.no har også det du trenger av strikkepinner og heklekroker.

Er du glad i rabatter og ekstra moro? Dumt spørsmål, jeg veit. Men du, da skal du sjekke ut Charming Insider, det nye medlemskapet mitt. Du få en rabattkode av meg i velkomsteposten, som du kan bruke på Inn i granskauen eller en annen oppskrift du ønsker deg. Les om Charming Insider her.

Kos deg med strikketøyet!

Kommentar til “Inn i granskauen

  1. Jeg er medlem insider men finner ikke de nyeste mønstrene f.eks spirallue. Det er 10 oppskrifter der men ikke de nyeste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *