Kjekkas, nytt design til kjæresten

Kjæresten min har fått nytt tilbehørssett og det betyr ny oppskrift til deg! Settet har jeg kalt Kjekkas, et riktig så passende navn om jeg får si det selv (det får jeg).

 

Ideen til dette designet er flere år gammel. Det er sikkert minst tre år siden ideen kom dalende ned i hjernen min, levert av min gode fe. Dette var ikke engang en av de ideene som måtte modnes før jeg kunne lage det. Ideen kom fiks ferdig og jeg hadde et klart bilde av det: Et tilbehørssett til kjæresten som skulle passe perfekt til dressen hans. Fra før av har han mer hverdagslig tilbehør han har fått av meg (som Mikill, Ambler og Rallar), men jeg ville at han skulle ha noe til finstasen også.

 

Kjekkas
Kjekkaslua med kanten brettet ned.

 

Hvorfor det har tatt meg så lang tid å få det ut når ideen kom fiks ferdig til meg for tre år siden? Fordi jeg er en snile. Fordi jeg begynner på det ene etter det andre uten å gjøre ting ferdig, til jeg har noenogtjue prosjekter på gang og er helt overveldet. Og fordi strikkeren min er superallergisk mot Tynn alpakka. Og siden ideen ble servert i Tynn alpakka og jeg kjøpte inn Tynn alpakka den gang da, måtte det bli Tynn alpakka. Og da er vi tilbake til at jeg er en snile.

 

Hvorfor fikk jeg plutselig dette designet på pinnene før jul nå etter så lang tid? Ah, se det henger sammen med en av mine andre dårlige egenskaper. Jeg er nemlig kjempegod til å finne på unnskyldninger for å lov til å gjøre akkurat hva jeg vil i stedet for det jeg vet jeg burde gjøre (som å fullføre et av de noenogtjue prosjektene). Det jeg egentlig hadde lyst til å gjøre var å strikke falsk patent. Jeg har hatt dilla på falsk patent en stund nå (se insidergratisoppskriften Mjuk og det nyeste designet mitt, Vilja) og har bare lyst til å strikke falsk patent fram og tilbake i lange remser herfra og inn i evigheten. Jeg skyldte på en måte kjæresten dette settet (jeg hadde jo fortalt ham om det for leeenge siden og han har gått og gledet seg, må vite) og så driver jeg og slanker garnlageret så fort jeg bare kan. Simsalabim, der hadde jeg unnskyldningen jeg trengte for å få strikke falsk patent!

 

Jeg gikk selvfølgelig løs på skjerfet først. Det er der det er mest falsk patent og det oppfylte så absolutt mitt behov for å bare kosestrikke falsk patent fram og tilbake, nesten inn i evigheten. Deretter måtte jeg faktisk kjøpe inn litt grått garn for å få strikka lua og vottene. Både lua og vottene har jeg valgt å lage ovenfra og ned. På den måten er de veldig lette å tilpasse hodet og hånda som skal bruke dem. Til lua har jeg valgt en løsning som gjør at den kan brukes både baggy og tettsittende. Den er så lang at den er litt baggy, men bretter du opp kanten sitter den tett og godt på hodet.

 

Kjekkaslua med kanten brettet opp.
Kjekkaslua med kanten brettet opp.

 

Hele kjekkassettet er strikka med dobbel tråd Tynn alpakka og jeg har brukt pinne 4 1/2 (husk at du må velge pinnestørrelse etter strikkefastheten din). Det er en veldig god pinnetykkelse og garntykkelse, akkurat passe, verken for tykt eller for tynt. Det bare glir avgårde, ganske så kjapt. Herlig!

 

Om kjæresten ble fornøyd med det nye tilbehørssettet sitt? Kjempe! Her har ros og skryt sitti løst og så mye han har brukt det siden han fikk det taler for seg. En ting er vi helt enige om, man blir litt ekstra kjekk i Kjekkas.

 

Oppskriften til Kjekkas finner du her.

 

Kos deg så mye med strikketøyet! Og du, liker du designet? Legg igjen noen ord til meg i kommentarfeltet, da vel!

 

Stella

2 kommentarer til “Kjekkas, nytt design til kjæresten

  1. Det var et fint sett som jeg skal lage med tanke på neste jul. I år ble det sokker og luer. Det er ikke så mye fint til menn – de skal visst være litt grå og satte. Synes det ser ut som det er melert. Har du brukt to farger?

    1. Så hyggelig at du liker Kjekkas, Aslaug! 🙂

      Jeg har brukt to farger i dette settet, gråmelert og blåmelert. Kjæresten min kler den blåfargen så utrolig godt, derfor måtte det bli den til han. 🙂

      I dag har jeg vært og kikka bittelitt på garn til det neste jeg skal strikke til kjæresten (det blir enten jakke eller genser) og jeg lurer litt på om jeg skal gå for en lekker lillafarge jeg fant. Det er ingen grunn til å gjøre herreplagg kjedeligere enn dameplagg! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *