Nytt design: Shignik

Du husker kanskje at jeg for noen uker siden skrev om min høstforelskelse i et lekkert gult garn fra Rowan? Nå har det vidunderlige garnet blitt til et nytt design!

Shignik-2
Fotomodellen min er bare 152 cm høy. På deg som er høyere vil ikke halsen være fullt så lang.

Halsen har jeg kalt Shignik og denne gangen har selve garnet vært inspirasjonen til plagget og mønsteret. Jeg kom over dette varme alpakkagarnet i den nydelige gulfargen akkurat idet høsten kom og løvet på trærne begynte å gulne. Det skjedde helt av seg selv, slik det gjør noen ganger. Jeg våknet en morgen og visste hva dette garnet skulle trylles om til. Den umiddelbare inspirasjonen var gult høstløv, men mønsteret jeg har valgt ligner også flammen til et stearinlys. Dobbel kos og lunhet.

Shignik-5
Shignik er vid nok til at du får den dobbelt rundt halsen uten at det blir trangt. Mmm, så varm og god!
Detaljer:
Størrelser:
Én størrelse.
Mål:
Omkrets: 108 cm.
Lengde: 40 cm.
Garn:
Rowan Alpaca Colour, 100 % Alpaca.
Garnforbruk:
250 g/5 hesper Rowan Alpaca Colour, Topaz nr. 143.
Shignik draperes vakkert over skuldrene.
Shignik draperes vakkert over skuldrene.

Dette er et design jeg virkelig koste meg med å strikke. Garnet er kostbart, men det er en drøm å jobbe med og er virkelig verdt hver eneste krone. Rowan Alpaca Colour gir et vakkert maskebilde og fargespillet mellom honninggult og solgult gjør plagget levende og spennende. Vanligvis er iveren etter å bli ferdig med et nytt design større enn gleden ved å jobbe med det. I hvert fall mot slutten av oppstrikk, når jeg har fått jobbet med det en stund og bare gleder meg til å ta det i bruk og vise det til hele verden. Men med dette garnet og dette mønsteret ville jeg bare fortsette å strikke. Nå som Shignik er ferdig, bor jeg i den. Jeg digger den! Elsker den! Høstforelskelsen min vedvarer, og går snart over i en varmende vinterforelskelse.

Shignik.8

 

Du kan også strikke Shignik! Oppskriften finner du i nettbutikken!

Stella

9 kommentarer til “Nytt design: Shignik

 1. Nydeligt, både sjalet og garnet.

  1. Tusen takk, Hanne! 🙂

 2. Det ble veldig lekkert! Nydelig farge, og flere bruksmåter 😉

  1. Tusen takk, Frøydis! Ja, dette plagget kan brukes på flere måter. 🙂

 3. Du har ikke nevnt pinnestørrelse, hverken her eller i nettbutikken. 🙂

  1. Nei, det har du helt rett i, det er med vilje. 😉 Men siden du nevner det er du sikkert nysgjerrig. Den er strikket på pinne nr. 4. 🙂

 4. Så nydelig! Får bilder på netthinnen om en genser jeg strikket i min ungdom som var i samme farge. Og noe som lignet på det lette og luftige mønsteret du har på halsen. Takk for inspirasjonen du har og kommer til å få. 🙂

  1. Tusen takk for det! 🙂

 5. […] Vil du strikke Shignik? Nå har du muligheten til å vinne oppskriften! Shignik er en utrolig myk og vakker hals strikket i Rowan Alpaca Colour. Les mer om Shignik HER. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *