Pjoning: Striprendr

Det er meg en glede å presentere vesten Striprendr fra boka mi, «Pjoning»! Striprendr er et norrønt ord som (du sikkert kan gjette deg til) betyr «stripete». Striprendr er det største plagget i boka, og har fått kjælenavnet «byhuldra». Jeg pjona originalen selv og fikk beholde den akkurat lenge nok til å få fotografert den. Så hadde det seg sånn at min lillesøster falt pladask for Striprendr og hun tryglet og ba så pent om å få den at jeg ga den til henne. Det var nok ikke så dumt, for i sitt nye hjem har Striprendr blitt høyt elsket og mye brukt.

striprendr

Striprendr er pjona i DROPS Alaska, med raglan og ribbestrikka kanter og hals. I mitt hode er dette en vest. En lang vest. Men jeg har hørt flere kalle den en tunika, og det kan den vel også få være. Striprendr er lett å endre lengde på, og det er ikke noe hokus pokus å trylle ermene lenger for de som ønsker seg det. På fotoshooten valgte vi å fotografere Striprendr til et par jeans, men søstern min har også brukt den over et fotsidt og vidt sigøynerskjørt. Det var kjempestilig!

Striprendr

Ann-Charlotte, med bloggen Alottes Verden pjona Striprendr for å teste oppskriften før boka kom ut. Hennes versjon har et ganske annet og supertøft uttrykk takket være garnet og fargene hun har valgt. I DROPS Paris, i fargene svart og lilla, er vesten kjempelekker! DROPS Alaska som jeg har brukt, er et ullgarn, mens DROPS Paris er et bomullsgarn. Å bytte ut garnet gir et ganske annet uttrykk på plagget, og kan også gi andre bruksområder. Jeg vil tro bomullsvarianten er super i den varme årstiden, mens ullvarianten er mer et vår-, høst-, og vinterplagg. Sjekk ut Ann-Charlottes versjon av Striprendr HER.

Striprendr

Gå til boka «Pjoning» og se bilder av de andre designene i boka HER.

Les også innleggene om:

Sokkene Vallari.

Vottene Birta.

Stella

2 kommentarer til “Pjoning: Striprendr

  1. Jeg elsker virkelig dette plagget! Jeg har brukt den masse og den passer til alt! Har hatt den til korte og lange skjørt, tights og jeans. Og du kan gjøre den både pynta og røff ettersom hva du kombinerer den med. Tusen takk for at jeg fikk den!

    1. Åh, så utrolig herligfantastiskvidunderlig å høre! Glad du er så glad i den! <3 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *