Pjoning: Vallari

På tampen av 2014 ga jeg ut boken «Pjoning», en e-bok med både pjoneskole og lekre design i denne herlige teknikken. Alle designene i boka får sin egen presentasjon her på bloggen og først ut er det designet jeg kanskje setter aller mest pris på nå i vinterkulda, nemlig sokkene Vallari.

Pjoning Vallari Sokker

Vallari er et norrønt ord som betyr nomade eller vandrer. Et ganske passende navn på et par myke og varme sokker, ikke sant?! Alle designene i boka har fått norrøne navn. En gang i tiden (det føles nesten som et helt annet liv) studerte jeg på universitetet i Oslo. Blant det jeg studerte var norrøn grammatikk, norrøn religion og norrøn kultur. Historie (særlig middelalderhistorie) og (ofte døde) språk er lidenskaper jeg dyrker, og jeg har hatt stor glede av å kombinere mine pjonedesign med med min andre lidenskap, nytt og gammelt i ett.

pjoning vallari sokker

Vallari er tykke sokker pjonet i DROPS Eskimo, et tykt entrådet ullgarn. Jeg kaller dem innesokker, for de er i tykkeste laget til å få plass til i sko. De er nesten som tøfler å regne. Vallari er myke, lune og varmende. Og så er det noe alvisk over dem, synes jeg. De er tykke, men yndige på et vis likevel.

Pjoning Vallari sokker

Vallari er helt supre gjestesokker, til deg som har det gulvkaldt eller til hytta. De går kjapt å pjone, derfor er de også supre gaver, selv når du har liten tid på deg. Og så tar de seg så innmari godt ut i mange farger…

Vallari kan også pjones i Easy fra Sandnes. Anne-Lise har testet denne oppskriften, og hun har pjonet Vallari i Easy. Se bilder av hennes sokker på bloggen hennes, Garnkurven. Du finner også Vallari på Ravelry.

Vallari pjoning sokker
Jeg pjoner for øyeblikket Vallari i Easy fra Sandnes garn, i en herlig rødfarge.

Gå til «Pjoning» og se bilder av de andre designene i boka HER. Pjoning til folket!

Stella

5 kommentarer til “Pjoning: Vallari

 1. Jeg har allerede slitt ut sokkene, så jeg må pjone flere par… Tenker å teste ut litt andre garntyper også.
  Godt Nytt År!

  1. Godt nytt år til deg også!

   Slitt dem ut allerede? Jeg har brukt mine i Eskimo en god stund (to vintre) og de er ikke på langt nær slitt ut, men jeg sliter veldig lite på sokker og skotøy generelt. Kjærestens er litt mer lurvete. 😉 Jeg gleder meg til å se bilder av dine framtidige Vallari, og lese om dine erfaringer med andre garntyper!

   Stella 🙂

 2. […] er noe av det kjedeligste jeg kan strikke, og attpåtil må jeg strikke to like. Heldigvis for Stella Charming så kan jeg nå i stedet pjone meg et par sokker på et par kvelder. Vallari har hun kalt dem, et […]

 3. […] Les også innlegget om sokkene Vallari. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *