Sitka – pjona lue

Takket være det norske OL-lagets luer har garnentusiaster i det ganske land fått opp øynene for pjoning. Mitt eget pjonekurs i bilder har blitt sett av tusenvis av mennesker fra hele verden den siste uka. Det sies at den opprinnelige OL-lua er pjona, samtidig som det har dukket opp flere hekla varianter rundt om på nett den siste uka.

Sitka skulle egentlig ikke lanseres på en stund, men de ville hordene må tilfredsstilles. Pjoning til folket!

Sitka

Denne baggy lua er pjona med DALE Cotinga, et garn bestående av 30 % alpakka og 70 % ull. Dette garnet er godt å jobbe med og gir myke og varme plagg. Oppskriften inneholder tips til hvordan du kan endre både lengde og vidde utover de størrelsene som er oppgitt, samt tips på hvordan du kan gjøre denne stripete herligheten ensfarget med knæsj kant – akkurat som OL-lua.

Foto: Tommy Lokøy Design.

Sitka

Pjoning er en super teknikk. Den er veldig enkel å lære og få til. Bare pass på at du ikke pjoner for stramt! Å pjone løst nok er egentlig den eneste utfordringen med pjoning. Pjoner du Sitka for stramt vil du få en lue som både er for trang og så stiv at den står av seg selv.

garnrester

Dette er alt jeg hadde igjen av ett nøste hvitt og ett nøste lysegrått etter å ha laget Sitka i størrelse medium. Iskald beregning eller flaks?

North to Alaska – Johnny Horton. Fordi dette er Alaskas år hos Stella Charming Design.

Oppskriften på Sitka finner du på engelsk i min Ravelrybutikk.

Gå til Sitka på norsk HER.

Garnet får du hos To Damer.

Kos deg med pjoningen!

0 kommentarer til “Sitka – pjona lue

  1. […] på design med krepsemasker er Sitka, Norsk kamrygg og […]

  2. […] Gode nyheter! Nå får du kjøpt den populære pjona lua Sitka som materialpakke med garn og oppskrift hos To Damer! Les mer om Sitka HER. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *