Slipp jubelen løs, Tellus er tilbake!

Endelig! Tellus er noe av det vakreste, peneste, mest stilrene, lureste og deiligste jeg har designet i hele mitt liv.

 

Tellus

 

Litt historie

Den originale Tellus fra 2013, strikket i DROPS Baby Merino.
Den originale Tellus fra 2013, strikket i DROPS Baby Merino.

Tellus kom ut første gang på tampen av 2013. Den gangen ble den strikket opp i DROPS Baby Merino, i fargen beige 17. Tellus er en del av min dobbeltsidige flette-dille, og er laget over samme lest som den populære genseren Saturn.

 

Greia med dobbeltsidige fletter er at de er like pene på vrangen som på retten. Det betyr at på et plagg som Tellus, kan du brette opp eller ned ermene og kragen og det vil aldri komme noen stygg vrange til syne. Stolpene er også dobbeltsidige, så om de vaier i vinden og viser sin innside, spiller det ingen rolle. Det er like pent uansett. Dobbeltsidige fletter er dessuten stødige og stabile, og hjelper til å holde fasongen på plagget.

 

Research

Når jeg skulle relansere Tellus ville jeg strikke den opp til meg selv. Og selv om merinoull gir en lett, myk og stretchy jakke, var det et litt annet uttrykk jeg ville ha. Jeg ville at den skulle være nettopp stødig og stabil, tett og god og ikke minst være praktisk i tillegg til vakker. Jeg kunne svært levende se for meg at denne jakka både skulle varme meg på svale sommerkvelder og være den jeg kryper inn i på frosne vinterdager.

 

Jeg gjorde mye research før jeg gjorde mitt garnvalg, og lagde 4 – 5 strikkeprøver i forskjellig garn. Her var det ikke snakk om å gi seg før jeg fant akkurat den følelsen, tettheten og det uttrykket jeg var ute etter. Den siste prøven jeg strikket var i Tumi, og det viste seg å være helt forbanna perfekt! At Tumi er et av mine absolutte favorittgarn gjorde denne matchen bare ekstra vidunderlig. Jeg skulle få favorittjakka i favorittgarnet!

 

Tellus

 

Tellus i dag

Jeg har beholdt den supre passformen og jeg har beholdt strikkefastheten slik det var i den gamle oppskriften. Men jeg har lagt til en cm eller så på lengden og jeg har oppgradert oppskriften til 9 størrelser, fra 32 til 48. Det har også blitt gjort noen småjusteringer for at oppskriften og plagget skal bli enda bedre, men i det store og hele er det samme oppskrift som før. Den første Tellus-en ble holdt sammen foran med trykknapper, men på denne har jeg valgt små hekter. Du velger det du liker best.

 

Garn

Jeg anbefaler Tumi til Tellus, for det gir et mykt, godt, tett og stabilt plagg. Helt perfekt etter min smak! Men du kan selvfølgelig velge et annet garn om du vil det. Og da vet du hva jeg skal si, ikke sant? Strikk en prøve og se hvordan det blir i det garnet du vil bruke! Velg merinoull, alpakka, ull, bomull eller en blandings du liker, men test på en prøvelapp om det blir som du vil ha det. Det er verdt det. Jeg lover!

 

Tellus

 

Nå er det din tur

Tellus ligger gnistrende og klar og venter på deg! Detaljer om plaggets mål og garnforbruk finner du i nettbutikken, nærmere bestemt her: Tellus

 

Er det litt skremmende med de dobbeltsidige flettene, sier du? Neida! Det er ikke vanskelig og det er kjempegøy! Og så blir det jo bare så vakkert! Jeg har en bildetutorial som viser hvordan du gjør det: Dobbeltsidige fletter.

 

Og du, del bilder av din Tellus! Jeg elsker å se bildene dere deler av mine design – både underveisbilder og bilder av de ferdige plaggene! Del gjerne bildene blant annet i gruppa mi, Stella Charming, så er det garantert at jeg ser det.

 

Kos deg med strikketøyet!

Stella

6 kommentarer til “Slipp jubelen løs, Tellus er tilbake!

  1. Åh, den var jo bare helt nydelig! Ser den for meg i flaskegrønn… ?

    1. Tusen takk! Åja, den hadde blitt nydelig i flaskegrønt! 😀

  2. Å så nydlig og med fletter det likte jeg og fletter er gøy og strikke så strikket en del fletter nå så frister veldig denne

    1. Tusen takk! Ja, det er gøy å strikke fletter. 🙂

  3. Flinke Stella ?? Fantastisk flott jakke, all ære til deg ?

    1. Tusen takk skal du ha, Unni! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *