Vilja den viljesterke

Kan man kalle et design Huleboer? Det er et spørsmål jeg har stilt meg selv de siste ukene. Og hvorfor skulle jeg ha lyst til å kalle et design Huleboer, egentlig?

 

Det begynte som alltid med en idé. En idé som fikk modne til å bli den kjolen den til slutt ble. Jeg var innom flere muligheter på veien. Det kunne ha blitt en poncho. Det kunne ha blitt en genser. Det kunne ha blitt en jakke. Det ble kjole. Og jeg var som vanlig nyforelska i min nyeste idé, mitt nyeste design. Fasongen, garnet, fargene, detaljene. Elsk!

 

Vilja

 

Når kjolen var ferdig strikka og montert fikk jeg dattera til å prøve kjolen på. Det er alltid fint å se plaggene på en annen kropp en min, men hun var ikke særlig begeistra og det første hun sa var: – Hva faen er det her for slags huleboerplagg!?

 

Ikke stor suksess der altså, men min forelskelse ble ikke mindre av den grunn. Dog begynte jeg å tenke på designet som Huleboer. Og jeg likte det. Huleboer. Det er primitivt, men noe sterkt og tøft over huleboere. Jeg kom til slutt fram til at et navn som Huleboer kanskje ikke ville være tiltrekkende på så mange andre enn meg. Hvem vil gå rundt og se ut som en huleboer, liksom?

 

Etter å ha spurt mine fantastiske Facebook-følgere om hjelp falt valget på Vilja. Jeg fikk mange supre forslag og det kunne fort ha blitt et langt Pippi-navn. En hel serie navn på rad som alle sier noe om hva jeg ser i dette designet. Men det ble altså Vilja. Og det føles helt riktig.

 

Vilja kjole

 

Vilja den viljesterke. Jeg har spunnet meg en aldri så liten historie rundt dette designet og personen som føler seg tiltrukket av det og gjør det til sitt. I denne historien er det mye urkraft. Kvinnekraft. Røtter. Instinkter. En fusjon av den sterke moderne kvinnen og den primitive urkraften i dypet av oss. Helheten, det komplekse mylderet av detaljer som utgjør Kvinnen. Vilja, det er hun som går sine egne veier. Som har sin egen definisjon på suksess. Hun har ikke bruk for ord som egostrikk og guilty pleasures, for hun gjør det hun gjør og liker det hun liker helt uten å føle at det er noe egoistisk eller noe hun burde skamme seg over. Hun har ingen behov for å forklare seg eller bevise noe. Hun gjør en hel masse greier bare fordi hun kan og hun vet at drømmer uten handling aldri kan bli noe mer enn drømmer. Hun har oppturer og nedturer, bekymringer og gleder, og hun møter alt sammen med bein i nesa. Hun er rett og slett helt rå og helt seg selv og hun lever det livet hun vil leve.

 

Vilja kjole

 

Designet Vilja er strikka i Tinde Pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Garnet er laget av norsk pelssau og er helt nydelig. Fordi garnet er farget på sauens naturlige gråfarge får fargene kjempefint spill og herlig dybde. Garnet er godt å strikke med og deilig i bruk, men er du følsom kan det hende du syns dette blir for grovt rett på huden. Jeg digger Tinde Pelsullgarn og selv med min superfølsomme eksemhud kan jeg bruke det rett på huden, men hva vi tåler mot huden og hva vi syns stikker og klør er veldig individuelt.

 

Oppskriften til Vilja kommer i 10 størrelser og er enkelt å tilpasse for den som ønsker det. Min fotomodell, vakre Linda, er 159 cm høy og slank som et siv (størrelse 34-36) og har på seg Vilja i størrelse 38. Når du skal strikke Vilja anbefaler jeg som alltid å se på målene på plagget i stedet for størrelsene og velge den størrelsen som gir deg den bevegelsesvidden du ønsker. Hvis du er høy og vil at Vilja skal sitte som den gjør på Linda, må du kanskje legge på noen ekstra cm på lengden.

 

Vilja

 

Oppskriften til Vilja den viljesterke finner du her.

Kos deg med strikketøyet!

 

Liker du Vilja? Da håper jeg du legger igjen en kommentar!

 

Stella

8 kommentarer til “Vilja den viljesterke

 1. Denne likte jeg kjempegodt, men har du en anbefaling til garn som er litt bedre for følsom hud? Som går på samme strikkefastheten så jeg slipper altfor mye utregninger.

  1. Enig. Skulle gjerne ha alternativt garn.
   Selv om dybden i den fargen er rå;-)

  2. Takk! 🙂

   Jeg har dessverre ikke noen alternativer å anbefale. Dette med følsomhet og kløfølelse er så veldig individuelt, så hvis jeg anbefaler noe annet jeg ikke syns klør eller stikker (og jeg syns jo ikke Tinde klør eller stikker heller), så kan det godt hende du eller noen andre syns det. Derfor overlater jeg til hver enkelt å finne et garn de syns er mykt nok.

   Jeg har strikka en prøve til Vilja i dobbel Myk ull (fra hosjette.no) og fikk samme strikkefasthet. Så liker du Myk ull kan det være et alternativ.

   Strikkefastheten Hillesvåg anbefaler til Tinde er 22 masker per 10 cm, så det er sikkert mange alternativer der ute. Lykke til i jakten! 🙂

 2. Kjempestilig,og Pelsullgarnet er berre deilig,,skal innom Hillesvåg ein av dagane,så kansje??????

  1. Takk!
   Og heldige deg som skal besøke Hillesvåg! 😀
   Jeg har kun besøkt dem på nett foreløpig. 😉

 3. Hmm.. Denne må jeg tygge litt på. Fargen var jo helt nydelig og designet var interessant, men jeg er litt skeptisk til rett-opp-og-ned plagg når kroppsfasongen ikke er helt A4. Med min brystvidde er jeg redd den vil se litt teltaktig ut..

  1. Ah, jeg skjønner hva du mener. Nå har jeg ikke sett kroppen din, men dattera mi er slank som et siv med store bryster og kjolen var ikke like kledelig på henne som på Linda som var fotomodell for meg, eller på meg som har små pupper og mer hofter.

   1. Haha, kanskje derfor dattera di ikke likte kjolen. 🙂 Jeg er nok ikke like slank som henne, men jeg ser når jeg tar på såkalte oversize plagg så blir det telt. Jeg liker mer innsvingte modeller. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *