Hvis du kunne spørre meg om hva som helst, hva ville du spurt om da?

Når jeg snakker med folk om jobb og å være sin egen sjef får jeg veldig ofte noe sånt til svar: – Jeg kunne ikke ha vært min egen sjef, da hadde jeg aldri jobba. – Du må sykt god selvdisiplin! – Men er det ikke vanskelig å få noe gjort da?

 

Det er mange ting jeg tenker om de svarene der. For det første: Ja, jeg har sykt god selvdisiplin (blant annet har jeg akkurat gjennomført en 28-dagers superstreng rensekur som jeg skal love deg krevde sin porsjon selvdisiplin hver dag. Go me!).

 

For det andre tenker jeg at hvis det er sånn at du ville tilbrakt dagene som din egen sjef med å skulke, så sier vel det egentlig ganske mye om forholdet til nåværende jobb? Hvis det er sånn at du MÅ ha en sjef som pisker deg til å jobbe i stedet for å skulke, mener jeg.

 

For det tredje tenker jeg at de som sier sånt mangler bittelitt fantasi. For jeg har jo ikke skapt meg en jobb som jeg har lyst til å skulke fra! Tvert imot, jeg har skapt en jobb jeg elsker så høyt at jeg ikke kunne tenke meg å gjøre noe annet i hele verden.

 

Når du har en jobb du elsker har du ikke behov for å skulke! 

 

Men så er det det da, at jeg ikke er noe supermenneske. Jeg har helt fantastiske dager med masse energi og god konsentrasjon. Jeg har andre dager som bare suger noe så innmari og jeg ikke har lyst til å gjøre noen ting i hele verden. Og så har jeg dager som er sånn midt imellom eller strekker seg mot den ene eller andre enden på skalaen.

 

I dag er en sånn dag da jeg har lyst til å sitte i sofaen med pledd på og strikke. Jeg har arbeidsoppgaver som må gjøres, så sofaen og strikkinga får bare vente litt til. Men jeg hadde en tanke her i sta. Hvorfor ikke snu denne litt småkjipe dagen til noe positivt? Finne på noe gøy? Sammen med følgerne mine. Ja, nå begynner vi å snakke!

 

Dette er det jeg tenkte: Jeg vil inspirere deg med denne bloggen, men det hjelper å vite hva som inspirerer deg og hva du lurer på. Så lurer du på noe du kunne tenke deg å spørre meg om har du sjansen til å få svar nå! Jeg vil besvare ett spørsmål her i bloggen i neste uke, og hvis det kommer inn mange spørsmål blir det kanskje en fast greie. Legg igjen ditt spørsmål i kommentarfeltet under, eller send det i en e-post til design alfakrøll stellacharming punktum no.

 

Kanskje du har spørsmål til hvordan jeg organsierer arbeidsdagene mine for å få gjort alt som må gjøres i en kreativ bedrift? Eller hvordan du kan komme over den hemmende prestasjonsangsten som plager deg? Eller hvordan du kan få tid i en hektisk hverdag til å bruke tid på hobbyen din? Eller noe annet? Nå har du sjansen til å få svar av meg!

 

Stella

Kommentar til “Hvis du kunne spørre meg om hva som helst, hva ville du spurt om da?

  1. Når tok du steget fra å ha strikking og strikkedesign fra hobby til yrke? Og hender det du angrer fordi det er usikkert og ikke så forutsigbart inntektsmessig?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *