Ta en timeout for å jobbe med businessen din

Alle som driver en bedrift, uansett om det er en liten hobbybedrift eller en heltidsjobb, vet at det alltid er mye å gjøre på jobben. Det er aldri noe problem å få arbeidsoppgavene til å fylle hvert minutt av den tida vi har til rådighet. Og litt til. Vi blir så opptatt med å jobbe i businessen vår at vi ikke får jobbet med den. Med å utvikle den. Se at vi er på rett spor. At den vokser som vi vil. At vi når målene vi har satt oss. Å jobbe med alle arbeidsoppgavene i en bedrift er ikke nok. Du må ta et skritt tilbake og gi deg selv tid og rom til å jobbe med bedriften din også, ikke bare i den.

 

 

Ta en timeout

Ta noen dager for deg selv hvor du trår ut av de vante rutinene, arbeidsoppgavene og omgivelsene for å jobbe med bedriften din. Målet er å sjekke inn med deg selv og hvordan du ligger an i forhold til drømmene og målene dine, og hvordan du vil fortsette framover på best mulig måte.

Sett av to til sju dager til din timeout. Hvor mye tid du skal gi deg selv kommer an på hvor mye du føler at du trenger, hvor stor bedriften din er, hvor stor oppryddingsjobben er og hvor mye tid du har til rådighet. Én til to slike timeouts i året er gull og vil hjelpe til med å holde deg på rett kjøl i forhold til målene og drømmene dine.

 

Miljøskifte

Dersom du har mulighet anbefaler jeg deg å reise bort for å jobbe med å utvikle bedriften din. Det trenger ikke å være langt eller lenge, men et skikkelig miljøskifte hvor du kommer deg bort fra alle de daglige rutinene og arbeidsoppgavene vil i seg selv sette deg i en modus hvor du lettere kan få et overblikk. Har du noen gang opplevd at du er mindre stressa når du reiser bort på ferie? Alle de vante bekymringene og stresset venter på deg hjemme som vanlig, men fordi du er et helt annet sted kan du slappe av på en annen måte. Det er det samme som skjer nå.

Dersom du ikke kan reise til utlandet, en annen by eller har en hytte du kan rømme til i noen dager, finn på noe der du er for å endre rutinene og miljøet. Kanskje du kan finne en koselig kafé, en fin plass i en park (om været tillater det) eller bruke biblioteket?

 

Still deg selv gode spørsmål

 • Hva er drømmen min nå?
 • Har drømmen endret seg siden sist? (Det er helt OK om den gjør det og helt OK om den ikke gjør det.)
 • Vil målene jeg har satt meg oppfylle drømmen min?
 • Gjør jeg det som skal til for å nå målet mitt?
 • Hvis nei, hva kan jeg gjøre for å nå målet mitt?
 • Hva kan jeg gjøre for å nå målet mitt raskere?
 • Lager jeg de rette produktene for å nå målet mitt?
 • Når jeg ut til de riktige menneskene?
 • Hvordan kan jeg være enda mer inspirerende for følgerne mine?
 • Hvordan kan jeg nå ut til enda flere av de riktige menneskene?
 • Hvilke produkter/kampanjer/handlinger skal jeg satse på framover?

 

Senk tempoet, legg planer

En slik timeout som dette kan godt være en blanding av kos og jobb. Gå turer, se en kunstutstilling, gå på en konsert, besøk et museum, hva enn det er som gir deg inspirasjon og hjelper deg til å senke skuldrene. Ta det kuli. Kos deg. Finn fram favorittpennen og notatbok og begynn å drodle rundt hvor du er nå, hvor du vil og hva som skal til.

Tillat deg selv å være helt ærlig om hva det er du vil. Husk, ingen drømmer er for store og ingen er for små. Vær akkurat så vill og gal i drømmene dine som du vil være. Det er viktig at vi av og til tillater oss selv å gå litt bananas her. Nøktern og fornuftig kan du være etterpå.

Etter den grenseløse drømmingen skaffer du overblikk over hvilke arbeidsoppgaver, kampanjer og produkter du skal fortsette med, de som er nødvendige (jeg skulle gjerne ha kutta ut alt som har med regnskap å gjøre, men dessverre er jeg like stuck med det som alle andre) og de som tar deg til målene dine. Så finner du ut hva du skal tilføre for å nå neste nivå. Og hva du skal kutt ut. Nå har du et kjempegodt grunnlag for hva du skal jobbe med framover! Du vet hvor du vil med bedriften din. Du slipper å jobbe i blinde og det er virkelig en veldig god ting!

 

Husker du på å sette av tid til å jobbe med bedriften din, ikke bare i den?

Hvilke spørsmål stiller du deg selv for å få overblikk over hvor du er og hvor du vil med bedriften din?

Hvordan kan du bruke dette tipset til å gjøre din bedrift enda bedre?

Del med meg i kommentarfeltet! Det er helt sikkert flere enn jeg som vil sette pris på å høre din tilbakemelding.

 

 

Vil du ha min hjelp til å ta din bedrift til neste nivå? Klikk her…

 

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *