Designets fasong er gjemt i målene – og slik finner du den

Hvordan kan jeg finne ut hvilken fasong et plagg har når det ikke står beskrevet i nettbutikken? Det spørsmålet fikk jeg for en tid tilbake, og siden det sikkert er flere som lurer, svarer jeg på det i dag.

 

 

Her er et eksempel på hver fasong:

AURORA BOREALIS

Dette er målene til Aurora Borealis. Her er det kun et mål for overvidde, altså er bolen rett.
Dette er målene til Aurora Borealis. Her er det kun et mål for overvidde, altså er bolen rett.

 

SKOGNYMFE

Dette er målene til Skognymfe. Her er det oppgitt både et hoftemål og en overvidde, altså har dette plagget en svak A-fasong. Hvor mye det skrår fra hofte til bryst ser du ved å studere tallene.
Dette er målene til Skognymfe. Her er det oppgitt både et hoftemål og en overvidde, altså har dette plagget en svak A-fasong. Hvor mye det skrår fra hofte til bryst ser du ved å studere tallene.

 

TELLUS

Her er målene til Tellus. Her er det oppgitt mål for hofte, overvidde og midje - altså er plagget innsvingt.
Her er målene til Tellus. Her er det oppgitt mål for hofte, overvidde og livvidde – altså er plagget innsvingt.

 

Informasjonen om plaggets fasong er altså der, selv om det ikke står beskrevet med tekst. Målene er nyttig av flere grunner – ikke minst så du kan avgjøre hvilken størrelse som vil passe deg best. Jeg vet jeg har sagt det før, men det kan ikke sies for ofte, så jeg gjentar meg her: Se alltid på målene for å finne ut hvilken størrelse du skal ha! Aldri velg den størrelsen du tror du er, fordi målene på størrelser varierer. Det finnes nemlig ingen universell standard.

 

Var dette nyttig? Da vil jeg gjerne høre fra deg! Legg igjen noen ord under, og del gjerne innlegget så flere kan få nytte av det.

Har du spørsmål til meg? Da kan du enten sende meg en e-post eller legge igjen spørsmålet ditt i kommentarfeltet under. Kanskje er det ditt spørsmål jeg besvarer neste gang!

 

Stella

4 kommentarer til “Designets fasong er gjemt i målene – og slik finner du den

 1. Hvorfor ikke gjøre det lettere for kundene dine? Ble litt provosert av denne videoen. Jeg har ikke sans for å måtte «dekode» en masse mål når jeg handler. Det koster ikke mange ordene å beskrive fasongen med ord, i tilegg til målene. Det blir mer kundevennlig på den måten. Bilder er også viktig, så man ser hvordan plagget skal se ut når det er ferdig. Kundevennlige beskrivelser selger vel bedre også, vil jeg tro.

  1. Hei Anita og takk for innspillet ditt.
   Dette er som jeg sier i videoen standard måte å gjøre det på, og sånn har det vært veldig mye lenger enn jeg har jobbet med design. Jeg føler meg derfor ikke truffet som «mindre kundevennlig».

 2. Når det gjelder strikkeoppskrifter trodde jeg dette var innlysende når målene er oppgitt. Jeg har hvertfall aldri stusset på et plaggs fasong når mål er oppgitt og bilde viser plagget. Det har ikke vært noen form for dekoding av mål, det har falt helt naturlig. Kanskje fordi jeg ikke er en typisk flat fasong som passer det meste, men er nødt til å ta hensyn til målene på et plagg. Og når det gjelder dine oppskrifter, så står det jo om plagget har innsving eller er en A-fasong. Kanskje ikke helt i starten, men du har faktisk opplyst det i flere av designene.
  *ser ikke problemet*

  I en nettbutikk med ferdige klær er det kanskje greit å opplyse om et plagg er oversize, rett, A-fasong eller innsvingt.

  1. Takk for kommentaren din, Anne-Lise. 🙂
   Yes, jeg har også tenkt at det er innlysende, men sånn er det vel når man er «gammal» i gamet. Jeg ville lage denne lille forklaringen for de nye, som det kanskje ikke er så opplagt for, men det falt visst ikke i god jord hos alle. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *