En skikkelig surrete dag

Jeg har hjemmekontor. I en krok i stua. Jeg kaller kontoret mitt for stuekontoret. Jeg elsker å jobbe hjemmefra! Det gir enorm frihet til når jeg kan jobbe, blant annet. Og den største bonusen er at jeg kan jobbe i pysjen. Og jeg trenger ikke å vaske håret før jeg går på kontoret. Bliss!

 

Men hjemmekontor har også sine utfordringer. Som i dag. Nå har nesten hele arbeidsdagen gått og jeg føler at jeg ikke har fått gjort noen ting. Hvorfor det, egentlig?

 

Jeg tar en oppsummering av dagen.

 

Jeg sto ikke opp før kvart over ni. Dattera var på revyfest i går kveld og jeg satt oppe til halv to for å vente på henne. Det er klart jeg ikke kunne legge meg før den nesten voksne tenåringen min var trygt hjemme! Det er bare sånn mammaer gjør, rett og slett. Det ble altså en litt sein start på dagen.

 

Den seine starten var planlagt fra min side, så det var greit. Jeg har vært litt sliten de siste dagene så jeg bestemte meg for å ta en rolig formiddag. Det ble et forsøk på montering av en jakke og noen videoleksjoner på et kurs jeg tar. Multitasking er visst min oppfatning av hva en avslappende formiddag inneholder. Jises.

 

Montering av Huslia-jakka.
Montering av Huslia-jakka.

 

Utpå formiddagen sto bikkja opp, men før jeg kunne gå ut med henne måtte jeg bare ta meg en dusj. Det var på høy tid å få vaska håret. Tørrsjampo og hårspray har sin begrensningstid.

 

Etter dusjen og føning av dette altfor lange håret kom jeg på at jeg måtte fikse kråkegodis. Hver formiddag går nemlig Echo og jeg tur med kråkene i Sofienbergparken og de kråkene er innmari godtesjuke. Jeg skjønner at kråkene gir bengen i meg, men jeg digger dem og får stort sett med meg 25 – 30 kråker på tur. En gang telte jeg faktisk 50 kråker! Kråker er morsomme og veldig lure, og det å gå tur med kråkene i parken har blitt en koselig vane.

 

Echo og kråkene på godbitsøk.
Echo og kråkene på godbitsøk.

 

Når jeg kom inn igjen fra turen måtte jeg ut igjen og handle en bukse. Det tok en times tid, for jeg måtte prøve alle aktuelle bukser. Inn igjen og skifte til ny bukse.

 

Så kom jeg på at det er torsdag og jeg skal ha en live-sending for de herlige medlemmene i facebookgruppa mi. Jeg skal dessuten ut med ei venninne seinere på ettermiddagen. Altså var det best å få på litt makeup. Ut på badet og sminke seg.

 

Klokka halv tre begynte jeg å bli litt desperat fordi jeg hadde fått gjort så lite, men jeg klarte å få unna den viktigste tingen, nemlig livesendingen. Jeg har de beste folka i facebookgruppa mi og hver torsdag inviterer jeg dem til å vise fram sine kreative prosjekter. Det er min ukes høydepunkt!

 

Etter liven surra jeg litt på facebook, uten at jeg helt veit hva jeg gjorde. Klokka tre bestemte jeg meg for å få inn et par gode økter før jeg måtte gå i femtida. Jeg satte meg ned og reiste meg opp igjen. Fant ut at jeg ville ha en kopp kaffe til arbeidet. Fylte koppen og satte meg ned igjen.

 

Men så romsterte hunden med dyna si og den ene katten satt foran varmeovnen og strirret intenst på meg. Hunden ville ligge foran ovnen, men ikke rett på gulvet og katten ville heller ikke ligge på gulvet. Jeg fant et teppe til katten og flytta dyna til hunden foran varmeovnen.

 

Jeg satte meg ned igjen, men merket fort at det var noe jeg hadde glemt. Hunden min er noe for seg selv. Piping og masing er ikke lov, så hun har lært seg å puste skikkelig tungt og raspete, akkurat som Darth Vader, når det er noe hun vil. Den pustinga er ikke til å ta feil av. Hun ville ha maten sin, så jeg måtte reise meg igjen og fikse mat til henne.

 

Ajt, da var alle fornøyde. Endelig!

 

Jeg satte meg ned foran macen, åpnet dokumentet jeg skulle jobbe med, skrev sju og et halvt ord og ….

 

Mjau?

 

Min lille engel Chandra hoppet opp på skrivebordet og begynte å vandre fram og tilbake mellom meg og tastaturet og malte høyt og blidt. Denne lille jenta er så blid og så elskelig at når hun kommer på den måten er det klart jeg tar imot kjærligheten. Jeg skjøv tastaturet bakover og koste med pusejenta mi. Kose, kose, kose! Jeg fikk fram mobilen og knipsa noen bilder av oss. Instagrammet et av dem. Koste mer.

 

Det er klart jeg velger å kose med denne jenta når hun kommer for å gi av sin kjærlighet!
Det er klart jeg velger å kose med denne jenta når hun kommer for å gi av sin kjærlighet!

 

Når Chandra hadde fått nok kos hoppet hun ned fra skrivebordet og jeg kunne samle tankene og fortsette der jeg slapp. Jeg kikket på klokka på skjermen. 16.05.

 

Og hva har jeg fått gjort i dag? Jeg som har et SÅ godt system for effektiv jobbing. Det funker som bare det! Ja, når jeg følger det så klart. Det jeg har fått gjort er å skrive dette blogginnlegget, og ikke stort mer gitt.

 

Nå setter jeg en strek over denne arbeidsdagen og går ut og koser meg med venninnemiddag.

 

Og hva har jeg lært av denne dagen?

  1. Legg deg tidlig og få nok søvn (ellers blir det bare surr).
  2. Hold deg til systemet ditt, det er et supert system! Det systemet innebærer at jeg jobber i 50 minutter uten forstyrrelser og så har jeg 15 minutter pause.
  3. Noen ganger blir bare dagene surrete. Tilgi deg selv og gå videre.

 

Har du dager som bare blir surra bort på tull og vet ikke helt? Hva gjør du for å komme tilbake på rett spor? Del med meg, jeg trenger åpenbart noen tips!

 

Stella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *