Mitt restegarnskunstskjerf i Mjuk

Slik ble restegarnskunstskjerfet mitt! Stort, deilig, fargerikt og mjukt!

Slik gjør jeg:

 • Legg restegarnet du vil bruke til skjerfet i en kurv. Du veit, pen og fristende innpakning er stas.
 • Finn en strikkepinne. Jeg bruker gjerne en som er bittelitt større enn det som er anbefalt til garnet for at skjerfet skal bli ekstra mykt og falle pent.
 • Plukk en tilfeldig farge.
 • Legg opp så mange masker du trenger for å få den lengden du vil ha på skjerfet. (Jeg sier bredde flere ganger i videoen der jeg egentlig mener lengde. Må lære meg å sortere tankene før jeg snakker!) Bruk LANGHALEOPPLEGG eller STRIKK OPP MASKER.
 • Hvis du bruker langhaleopplegg, strikk den første pinnen med samme farge som du la opp med og ryk/klipp tråden med lang nok hale til frynse. Hvis du strikket opp masker, ryk/klipp tråden med lang nok hale til frynse.
 • Lukk øynene og velg neste farge tilfeldig. Eller pønsk ut en pen fargerapport med de fargene du har tilgjengelig. Bytt farge for hver pinne og ryk/klipp av tråden til frynser.
 • Strikk to pinner i samme retning, snu og strikk to pinner i motsatt rening. Det er hele hemmligheten bak å få de kule rillene og stripene, to pinner i samme retning før du snur.
 • Jepp, KUN rette masker her. Med mindre du finner på egne krumspring.
 • Du kan knyte frynser underveis. Du bestemmer selv hvor mange tråder du vil ha per frynse. En enkel knute gjør jobben.
 • Fell av når skjerfet blir så bredt som du vil ha det eller du begynner å gå tom for garn. Det gir en fin helhet på skjerfet hvis du feller av med samme farge som du la opp med, men det er ikke nødvendig. Hvis du som meg har en tendens til å felle av litt stramt, pass på å felle løst av eller velg en elastisk avfellingsmetode.
 • Gå over frynsene og klipp dem så de blir ca. like lange.
 • Gi skjerfet et bad og dull litt med det før du tar det i bruk eller gir det bort til en heldig sjel.

Til mitt sjal gjorde jeg følgende:

 • Samlet Mjuk fra Charmis.no i diverse grønne, rosa og lilla farger.
 • Brukte ChiaoGoo rundpinne, 4 mm, 100 cm fra charmis.no. ELSKER de pinnene!
 • Jeg la opp 425 masker med langhaleopplegg.
 • Plukker farger i blinde for å få den fine tilfeldig effekten.
 • Sjalet ble 2 meter langt + frynser og 40 cm bredt.
 • Ferdig vasket og med stussa frynser veier sjalet mitt 251 gram.

Jeg vil alltid alltid alltid se bilder! Det er nemlig lite som er like stas som det. Har du strikket restegarnskunstskjerf før eller gjør det i framtiden, da kan du dele bilder i facebookgruppa mi STELLA CHARMING – ROCK ON, KNIT ON eller du kan tægge og hæsjtægge på insta med @stellacharming og #restegarnskunstskjerf. Jeg gleder meg til å se!

Kos deg så mye med strikketøyet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *