Operasjon fullfør

Jeg elsker å begynne på nye prosjekter. Det finnes knapt nok en følelse som er like herlig som å finne fram garn og pinner til et nytt prosjekt, legge opp og komme i gang med de første centimetrene. Resultatet av dette er naturlig nok kaos. Nesten daglige nye designideer + lav terskel for å begynne på noe nytt = fullstendig kaos i min bittelille leilighet.

 

Nå har jeg kommet dit at jeg må gjøre noe med saken. Allerede for flere uker siden sa jeg til meg selv at jeg ikke skulle begynne på noe nytt før jeg hadde fullført mist 5 ting. Men så måtte jeg bare strikke en bursdagsgave og så måtte jeg bare lage et prosjekt for Løkka, så da var det plutselig to ting som sneik i køen. Nå har jeg fullført de to tingene samt at jeg har klart å fullføre et par andre ting, men jeg vil likevel strikke 5 ting før jeg får begynne på noe nytt.

 

«Operasjon fullfør» blir mitt store vinterprosjekt, og sannsynligvis vil jeg holde på langt inn i 2019 også (kanskje helt inn i 2022 når jeg får tenkt meg om litt). Jeg har nemlig mange (mange!) prosjekter som enten er påbegynt eller som jeg har kjøpt inn garn til. Målet mitt er todelt. Jeg vil gjøre ferdig alle de påbegynte prosjektene mine, men jeg vil også bruke opp garn jeg har kjøpt inn til konkrete ting. Jeg er ganske flink til å kun kjøpe garn til konkrete ting jeg skal lage, men jeg er ikke alltid like flink til å begynne på alle de prosjektene og jeg er enda mindre flink til å fullføre dem.

 

Jeg innser at jeg må gjøre «Operasjon fullfør» i flere bolker og jeg har begynt med å identifisere de 5 første prosjektene jeg skal få ferdig. De er:

Isirika skal bli ferdig først. Denne gleder jeg meg skikkelig til å bruke!

# 1 – Isirika

Jeg begynte på en Isirika i Purl alpaca Fine i juli i forbindelse med årets Charming sommersamstrikk. Den blir utrolig flott og nå lengter jeg etter å gjøre den ferdig.

Status: Bakstykket og det ene forstykket er ferdig. Jeg har strikket to av elleve rapporter på det siste forstykket, deretter er det bare montering igjen.

 

# 2 – Macha

Macha var også ett av sommersamstrikk-prosjektene mine. Jeg var så tidsoptimistisk (som vanlig) at jeg trodde at jeg skulle klare å få ferdig både Isirika og Maca i løpet av samstrikken. Haha, særlig!

Status: Jeg har strikket 37 cm på bakstykket (tror det skal bli rundt en meter langt). Ermer og begge forstykker gjenstår.

 

# 3 – Huslia-jakke til Tommy

Tommy ønsker seg egen Huslia-jakke og det er klart han skal få det. Hvis jeg noensinne blir ferdig med den, da.

Status: Jeg har strikket 46 cm på bakstykket. Ermer og begge forstykker gjenstår.

 

# 4 – Gul jakke 1

Denne er nesten ferdig, faktisk. Og det er kult for dette er et nytt design, som fortjener å få sin rettmessige plass blant de andre oppskriftene mine på stellacharming.no.

Status: Ferdig strikket og montert. Motiv må sys ferdig med maskesting og den mangler knapper.

 

Garn og pinner til den gule jakka ligger klart.

# 5 – Gul jakke 2

Dette er et av prosjektene jeg har hatt garnet til lenge (over 2 år), men som jeg enda ikke har kommet i gang med. Nå bruker jeg denne som eksempel i en bonusserie til de som tar «Bli strikkedesigner», derfor skal den prioriteres.

Status: Ikke påbegynt.

 

Jeg kommer til å gjøre Isirika helt ferdig før jeg fortsetter/begynner på noen av de andre, men jeg vet at jeg kommer til å hoppe litt fram og tilbake mellom de 4 andre. Jeg får ekstra vondt i hendene av å strikke mange vrange masker på store pinner, derfor må jeg ta korte økter på Huslia, og strikke på andre ting mellom hver Huslia-økt.

 

Når jeg er ferdig med disse 5 tingene kan jeg få lov til å kjøpe garn og begynne på ett nytt prosjekt. Jeg gleder meg allerede for jeg har forelsket meg totalt i fargene Sennep og Tranebær i Mjuk, så jeg vil definitivt lage noe gøy av det. Det hjalp ikke på antallet påbegynte prosjekter å starte egen garnbutikk. Haha, merkelig det der!

 

Neste bolk blir å identifisere hvilke prosjekter som er de neste 5 som skal prioriteres, men jeg sparer det til et annet blogginnlegg. Akkurat nå skal jeg bare konsentrere meg om å få ferdig disse 5 prosjektene.

 

Bli med på Operasjon fullfør!

Har du også en større haug med påbegynte prosjekter enn det som er morsomt? Bli med på Operasjon fullfør, da vel! Tøm skuffer, skap, kurver og kister for påbegynte prosjekter og bestem hvilke du skal gjøre ferdig før du får begynne på noe nytt. Jeg tar Operasjon fullfør-praten videre inne i Facebook gruppa mi. Bli medlem i gruppa her og så fullfører vi sammen!

Rock on, knit on!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *