Restegarnskunstskjerf

I ferien har jeg kost meg med å strikke opp med litt av restegarnslageret mitt. Det var digg! Nå før påsken bestemte jeg meg for å ta ferie hele påsken. Ikke blogge, skrive oppskrifter eller strikke jobbting. Samtidig er det jo sånn at noe av det jeg har mest lyst til å gjøre, stort sett hele tiden, det er å strikke. Dermed ble løsningen å gå løs på restegarnslageret, som jeg vanligvis ikke får brukt av. Etter strikkefestivalen på Fefor Høifjellshotell i begynnelsen av mars har jeg vært inspirert av de vidunderlige hønsestrikk-damene Cecilie og Linn. De sa noe veldig lurt, nemlig: Det gjør ikke noe om mønsteret ikke går opp (i hønsestrikken). Arne og Carlos sa noe annet lurt på festivalen. Når de lager sine hekla restegarnspledd så velger de farger i blinde slik at fargesammensetningen blir tilfeldig. To for meg helt nye tilnærmingsmetoder til håndarbeid.

Underveis. Forsiden og baksiden blir nokså ulike.
Underveis. Forsiden og baksiden blir nokså ulike.

Slik gjorde jeg det: Jeg tok alle Sulkarestene (Sulka er et vidunderlig garn Du store alpakka førte, men har tatt ut av sortimentet) jeg hadde (bortsett fra 8 hesper mørk brun og 2 hesper gråbrun, for disse fikk jeg lyst til å lage noe annet av) og samlet dem i et nett. Det var alt fra hele nøster, til en rest på en meter. Jeg fant fram strikkepinne nr. 8, litt større enn anbefalt til garnet, så jeg skulle få et mykt og godt skjerf. Jeg plukket et tilfeldig nøste og la opp 194 masker (planen var å legge opp 200 masker, men så hadde jeg ikke tatt av lang nok «hale» til det). Jeg strikket en pinne og klippet av garnet. I stedet for å snu og strikket tilbake, strikket jeg samme vei en gang til, med en ny tilfeldig valgt farge, og klippet av tråden. Nå snudde jeg og strikket tilbake med en ny tilfeldig valgt farge, klippet av tråden og strikket samme vei en gang til. Og sånn holdt jeg på, to ganger ene veien og to ganger andre veien, kun med rette masker. Denne måten å strikke på gir brede, fine riller. Jeg knøt sammen 3 og 3 tråder til frynser. Min eneste regel underveis var å ikke ha samme farge to pinner på rad. Jeg hadde ingen anelse om hvor bredt skjerfet mitt ville bli, og ikke hvor langt heller. Skjerfet ble omtrent 164 cm uten frynsene, og 198 cm med frynsene.

 

Begynnelsen.
Begynnelsen.
Ferdig! Med frynser og det hele.
Ferdig! Med frynser og det hele.
Jeg rocker rockering med nytt og innmari fint skjerf på.
Jeg rocker rockering med nytt og innmari fint skjerf på.
Hoop dance i Ilaparken med Mad Moonrise Hoop Dance.
Hoop dance i Ilaparken med Mad Moonrise Hoop Dance. Ja, og med fint skjerf!

Jeg jaktet ikke på snøen i påskeferien. Jeg luftet rockeringen og danset med den i Oslos parker og koste meg med bypåske. Det er herlig å kjenne at våren er på vei!

Stella

6 kommentarer til “Restegarnskunstskjerf

  1. Råstilig skjerf. Lurt å klippe av tråden og lage frynser. Et tips æ tar imot med takk, og skal ta ibruk til julegavestrikk til jenta mi sine venninner.

    1. Takk! 😀 Ja, det ble veldig lite festing av tråder her (noe jeg ikke er så glad i å gjøre), så jeg følte meg veldig lur. 😉

  2. Det var jo en genial måte å gjøre det på. Kanskje jeg skulle ryddet i restegarnet mitt på den måten.

    1. Jeg følte meg veldig lur, mens jeg holdt på. 😉 Og så digger jeg skjerfet mitt! 😀

  3. […] Fremgangsmåten står beskrevet HER. […]

  4. […] har laget flere av disse før (jeg har til og med blogget om det her) og jeg syns de blir skikkelig kule. Har du ikke nok garn av én kvalitet til et helt skjerf kan du […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *