Slik fikk jeg ideen til Fliggflagg

Det er ikke alltid så lett å sette fingeren på når, hvor og hvordan jeg har fått ideen til et design. Ofte begynner det med noe jeg ser, et plagg, et garn, en farge, en tekstur, og så utvikler det seg derifra. Det kan ta både uker og måneder før ideen er moden og i løpet av den tiden kan den har endret seg mye fra den opprinnelige ideen. Med halloweenhalsen Fliggflagg vet jeg akkurat når og hvor ideen oppsto. Foran Finullhylla på Husfliden på Glasmagasinet en lørdag i september.

Fliggflagg

Jeg hadde dratt med meg kjæresten ned på Husfliden på Glasmagasinet en lørdag formiddag for å se på garn til en idé jeg har hatt lenge. Det er et dobbeltstrikket prosjekt, som jeg ikke skal røpe noe om enda, men det er en innmari kul idé altså. Jeg synes fargevalget til dette prosjektet er litt vanskelig og trengte å se garn og farger, ta på nøster og sjekke kvaliteter. Det er aldri en dum idé å ta med kjæresten på slike rekognoseringer. For det første er han designer han også, og har øye for form og farge, og for det andre er han min aller største fan. Jeg er (nesten) garantert nyttige svar, og alltid garantert hauger med skryt og oppmuntring når han er med.

Kjæresten hadde slått seg ned i den rare stolen (hvis du er kjent med Husfliden på Glasmagasinet i Oslo vet du hvilken jeg snakker om – den som ser ut som en blekksprut som har tatt på seg en kofte) og jeg sto og dro ut den ene fargen med Finull etter den andre og tenkte høyt. Det høres omtrent sånn ut: «Dobbeltstrikk er en så kul teknikk! Her kan man leke med mønstre på en annen måte enn vanlig mønsterstrikk. Ja, du kan jo bruke intarsia så klart (Hva er det?, spør kjæresten og jeg forklarer kjapt hvor magisk intarsia er før jeg durer videre.), men nå får du jo to i en! (Jeg hopper litt opp og ned på stedet.) Store mor, jeg fylles med ideer akkurat nå! Hmmm, denne er jo kjempefin, men kanskje ikke helt passende til akkurat dette prosjektet. Eller? Disse to er fine kontraster, men kanskje litt kjedelig. Ja, det synes jeg nok. Jeg elsker denne, men den passer ikke med noe annet som passer til dette prosjektet. Hva synes du?»

Så gir jeg kjæresten noen få sekunder til å ytre sin mening om den favnen med nøster jeg har plukket fram før jeg plutselig lyser opp. Jeg tror i hvert fall jeg lyser opp for det føles sånn. Jeg har oppdaget en knall oransje og tiden står stille et øyeblikk mens et bilde formes i mitt indre (Hvis visualisering hadde vært en superkraft hadde det vært min). Åja! Halloweenstrikketøy i dobbeltstrikk! Med flaggermus på! Alle andre prosjekter får bare vente, for superinspirasjonen er på og om det skal være noen vits i å gjøre dette i år, må jeg gjøre det nå med en gang. Jeg tok med meg to nøster i fargen kaffe og to nøster i fargen oransje hjem, samt diverse farger til å prøvestrikke det prosjektet jeg egentlig var ute etter garn til.

Fliggflagg

Resultatet av denne impulsive ideen er Fliggflagg, som du sikkert har sett for jeg har klart å poste hauger med underveisbilder på instagram og Facebook. Lurer du på hvor navnet kommer fra? Fra første sekund jeg jobbet med denne halsen hadde den navnet Fliggflagg for meg, det er det jeg kalte flaggermus når jeg var veldig liten, rundt halvannet år gammel. Pappaen min og jeg satt og bladde i noen store zoobøker og han spurte meg hva de ulike dyrene het. Når jeg ikke visste diktet jeg opp navn jeg synes passet og svarte skråsikkert. Dette tok han opp på kassetter som vi hørte på siden (helt til den rampete lillebroren min tok opp noe annet over). Flaggermus var fliggflagg. Jepp.

Fliggflagg

Det er alltid spennende å se hvordan ideene mine tar form og om de funker som jeg hadde tenkt. Fliggflagg gjorde det. Jeg er så latterlig fornøyd! Ikke bare det, men når jeg først var i gang med den så strømmet ideene til flere halloweenmotiver på. Ikke alt er halser, og ikke alt er dobbeltstrikk, men alt er kjempekult og kosenifst! Imidlertid kommer det bare ut en halloweenoppskrift til i år, i løpet av helga. Resten av ideene mine skal jeg spare til neste år. Og kanskje fordele på flere år, for jeg har maaange ideer, nemlig. Og nå fortjener hendene og armene mine å roe ned litt, for det har blitt mange lange strikkedager i det siste for å få ferdig disse to designene så du skal ha mulighet til å strikke dem før skummelnatta faller på.

Jeg har brukt min Fliggflagg mye siden den ble ferdig og dette er et strikketøy som tiltrekker seg nysgjerrige blikk! Jeg har «fersket» flere i å regelrett glane på Fliggflaggen min, men det er bare morsomt. Jeg skulle bare ønske de som lurte på hva dette er for noe hadde turt å spørre meg. Jeg synes ikke akkurat jeg kan gå bort til de som kikker og si «jeg ser du er nysgjerrig på strikkehalsen min, nå skal du høre hva dette er for noe». Haha, jeg hadde vel skremt vannet av de stakkars damene!

Jeg ønsker deg en herlig høsthelg, med eller uten garn mellom hendene!

signatur-halloween_small

2 kommentarer til “Slik fikk jeg ideen til Fliggflagg

  1. Hehe! Jeg lover at jeg hadde spurt (jeg er litt sånn at jeg ikke klarer å la være …). Morsomt innlegg, og så gøy at du kalte flaggermus fliggflagg da du var bitteliten 🙂

    Jeg gleder meg til å se hva du har å by på av Halloweendesign videre! Jeg tenker hvert år at jeg har lyst til å lage noe Halloweenrelatert innen strikking eller hekling, men i år har jeg hendene fulle med en kofte som jeg vil ha ferdig, og så hadde jeg tenkt å starte på Nattfiol 🙂

    1. Takk! 🙂 Godt å høre at du hadde spurt. Det er best sånn!

      Nattfiol! Det er en favoritt! Den er så deilig og fin. Gleder meg til å se bilder etter hvert. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *