Strikkedille

Tidligere i høst fikk jeg en dille. Dilla på å strikke kluter. Det er noe jeg aldri har hatt dilla på før, så det kom litt overraskende på. Jeg tror det var en blanding av flere ting som skjedde.

 

 1. Alle de påbegynte prosjektene jeg hadde liggende føltes så krevende. Det var en gang en dame i FB-gruppa mi som skrev at strikketøyet hennes lå i kurven sin og glefset til henne når hun nærmet seg. Akkurat sånn var det. En hel liten flokk med prosjekter som lå i hver sin kurv og fulgte vaktsomt med på hva jeg gjorde. Når jeg nærmet meg glefset de og det var bare såvidt jeg slapp unna uten alvorlige skader på hendene. Helt sant.
 2. Kåken min er veldig liten og veldig overfylt. Det er en grunn til at dere aldri får se mer enn den bittelille delen av stua som utgjør stuekontorkroken min. Vi er tre kreative mennesker som bor her og veldig mange redskaper og verktøy som kreves for å få dyrket kreativiteten tar stor plass. Veven tar plass, strikkemaskinen tar plass, symaskinen tar plass, tegnesakene tar plass. Mine 20 kilo garn (som sikkert egentlig har formert seg og blitt over 30 kilo, men jeg orker ikke å telle) tar stor plass. Jeg har et snev av klaustrofobi, som ofte er mer utartet i den mørke årstiden, og med jevne mellomrom får jeg helt panikk og må gjøre det luftigere rundt meg. Denne gangen var tanken å gjøre det luftigere ved å strikke opp litt garn… For det går jo kjempefort.
 3. Jeg følte meg høstslapp. Sliten i hjernen. Jeg ville strikke, men jeg ville strikke noe som ikke krevde noe av meg. Og fordi de andre prosjektene mine ikke så ut til å bli ferdig noen gang (jeg syns jeg strikket og strikket uten at det vokste en cm) så ville jeg strikke noe som gikk fort å få ferdig.

 

Det ble til at jeg strikket kluter. Ja, nå skulle jeg sannelig få litt orden her og bli kvitt litt garn! Mens jeg satt i sofaen og binget Netflix (The Good Wife). God plan! Det var digg. Det var avslappende. Jeg følte at jeg gjorde noe fornuftig. Vi slipper å kjøpe kluter på en stund og jeg klarte å rydde ut en hel hylle i CD-hylla bak meg. Woohoo, det utgjorde jo et hav av forskjell.

 

Strikka klut
Jeg elsker denne fargen. Elsker den!

 

Det var virkelig digg. Selv om jeg ikke akkurat fikk frigjort noe plass å snakk om, så var det digg. Jeg koste meg. Jeg slappet av. Og det var egentlig det viktigste.

 

14 kluter ble det. Av 7 nøster Sunkissed. Sunkissed er virkelig nydelig å strikke med, så når jeg var tom for det var jeg ikke så frista til å fortsette med noe annet. Og strengt tatt hadde jeg vel fått metta mi på å strikke kluter. Jeg hadde fått den pausen jeg trengte og kurvene med uferdige design hadde roet seg betraktelig.

 

Ingen av klutene er like. Alle har litt ulik lengde fordi jeg ikke har målt, bare strikka til jeg syns kluten var lang nok. Det går 2 kluter på 1 nøste Sunkissed, men noen av nøstene hadde jeg brukt litt av, så det ble en kant her og der i en annen farge. Det finnes utrolig mange lekre kluteoppskrifter der ute, men alle mine er ribbestrikka fordi jeg ikke hadde lyst til å følge med på noe mønster. Og fordi jeg liker ribbestrikka kluter best.

 

Strikka kluter
Gulfargen og rosafargen er mine favoritter, men de andre fargene er også nydelige.

 

Vil du strikke egne kluter? Sunkissed er et virkelig nydelig garn. Det er godt å strikke med og det er lett å strikke jevnt med. Og så er fargene Sunkissed kommer i rett og slett herlige.

Hva jeg driver med akkurat nå? Ingenting! Jeg sitter i hvert fall ikke og teller hvor mange kluter jeg kan få dersom jeg kjøper ett nøste i hver farge. Jaffal ikke det!

 

Hva enn du har på pinnene akkurat nå håper jeg strikketøyet oppfører seg, ikke glefser til deg og at du koser deg!

 

Stella

2 kommentarer til “Strikkedille

 1. Så herlig! Jeg har lageret fullt av kluter som min svigermor har strikket.
  Mine strikketøy er forsåvidt snille. Nesten. Jeg har en barnejakke til teststrikking der raglan ikke stemmer med oppgitte masker. Så har jeg din Saturn på pinnene, og den oppfører seg eksemplarisk. 🙂

  1. Hihi, godt å høre at Saturn oppfører seg eksemplarisk! 😀
   Så koselig å ha kluter som svigermor har strikket. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *