Tanker og takknemlighet på en torsdag

Gjennom de seks åra jeg har drevet Stella Charming er det mange (MANGE!) som enten har hatt bestemte meninger om at jeg burde gi opp dette her og skaffe meg en «ordentlig jobb» (hva nå det er) eller som har hatt hatt tilsvarende bestemte meninger om hvordan jeg burde drive jobben min («du kan jo bare få produsert opp designene dine råbillig i Kina og selge ferdige plagg – det kommer du til å tjene dødsbra på!»).

 

Som du vet har jeg ikke hørt på noen av disse velmente rådene. Og jeg har skapt meg min egen ordentlige jobb, som jeg driver akkurat sånn som jeg vil. Og det innebærer ikke å utnytte kinesere, indere eller andre vi i bortskjemte vesten ser på som ansiktsløs billig arbeidskraft (pføy!).

 

Det er mange ting som er fantastisk med den jobben og det livet jeg har skapt og fortsetter å skape, og som er uendelig verdifullt for meg. Jeg er ikke villig til å bytte bort noe av det mot for eksempel stabil inntekt levert av en arbeidsgiver, som noen syns det er fryktelig skummelt at jeg ikke har.

 

Jeg er en blanding av uendelig takknemlig, veldig stolt og dypt ydmyk. Og jeg ser at grunnen til at jeg er her jeg er i dag er fordi jeg er en miks av sta, egenrådig, arbeidsvillig, selvstendig og aldri gir opp når det er noe jeg virkelig vil. Go me!

 

Jeg får lov til å bruke arbeidstida mi på å være kreativ, skape og leke med garn! Hvor heldig er det mulig å bli, lissom?! Klart jeg føler meg både dødsens heldig og takknemlig!

 

Jeg har jobbet hardt i årevis med å sette fokus på verdien av kreativitet, og i min bransje – verdien av design. Jeg har sakte, men sikkert sett hvordan det jeg har jobbet for får ringvirkninger utover i garn- og designverdenen. Det må være lov å være stolt av det!

 

Og så til det punktet som fikk meg til å kjenne på dette og spontanskrive midt mellom andre arbeidsoppgaver som haster mye mer akkurat nå. Jeg har akkurat hatt samtaler med to av «mine» designere. Designere som har tatt kurset Bli strikkedesigner.

 

Jeg ser på alle som har tatt kurset som mine designere, de er min gjeng, og for en gjeng de er! Det hender (faktisk overraskende ofte) at jeg er i situasjoner hvor noen sier noe sånt som «har du hørt om den nye designeren Xxx Yyy? Hun er SÅ dyktig!» Det er da jeg nesten sprekkferdig av stolthet og glede svarer «ja, hun er en av mine!». Det var en aldri så liten avsporing, men fy søren så stolt jeg er av gjengen min!

 

Den ene av de to jeg snakket med i dag har allerede startet opp sin egen designvirksomhet og nettbutikk og den andre gjør det når som helst nå. Begge tok Bli strikkedesigner i våres, og har gjort en skikkelig solid jobb i løpet av det siste halvåret. Fjellsus og Toves masketroll, jeg snakker om dere!

 

Rundt 40 damer har tatt Bli strikkedesigner i løpet av to og et halvt år. Det er så utrolig gøy å følge med på hva de gjør etter endt kurs. Noen har gitt ut bøker på store forlag. Noen har startet egen nettbutikk. Noen leverer oppskrifter til ukeblader og magasiner. Noen designer kun til seg selv og familien.

 

Hvordan sette ord på hva jeg føler uten at det høres svulstig og pompøst ut? Jeg aner ikke, haha!

 

Jeg drømte om å lære bort faget i flere år før jeg utviklet kurset Bli strikkedesigner og inviterte de første kursdeltakerne inn våren 2016. Drømmen min var å være der for andre som har den samme kjærligheten til garn og den samme skapertrangen som jeg har. Lære bort faget, gi noen vennlige spark i rompa og se dem blomstre, få selvtillit og publisere proffe oppskrifter. Den drømmen har jeg oppfylt, og ved hjelp av min drøm har andre (nesten 40 stykker!!) fått oppfylt sin drøm også. Wow, er det rart jeg bobler over av godfølelser?!

 

Det var nettopp godfølelser jeg hadde etter samtalene med damene bak Fjellsus og Toves masketroll. En herlig påminnelse om hvorfor jeg gjør det jeg gjør og hvorfor det er så givende. Å få lov til å lære bort, være heiagjeng, støtte og pushe litt når jeg ser at det trengs – det er noe av det aller beste med jobben min. Det er da jeg føler at jeg får gjort en forskjell for noen. Og er det ikke det vi ønsker, å få lov til å gjøre en forskjell i noens liv? Det er i hvert fall det jeg ønsker og via jobben min med Bli strikkedesigner ser jeg at jeg gjør det og kjenner at livet gir mening.

 

Goddamn, jeg er heldig!

 

Og du…
Rock on, knit on!

 

 

PS. Vil du ha en smakebit på det jeg brenner for? Bli med på webinaret 9 steg fra idé til ferdig profesjonell oppskrift! Webinaret er gratis å være med på og flere har skrevet til meg at de har tatt mot til seg og designer selv etter å ha vært med på webinaret. Er det din tur nå?
Klikk her for å melde deg på webinaret.

6 kommentarer til “Tanker og takknemlighet på en torsdag

 1. Dette er så fantastisk kult! Og jeg er så grad for at du ikke har vært «fornuftig» og fulgt den veien alle andre synes virker best og tryggest, men har valgt din helt egen. Jeg lærer noe nytt av deg, hver dag, og jeg blir modigere av å ha deg i livet mitt.

  Du er best! <3

  1. Takk for vakre ord! Du er også best!

 2. Tusen takk for all positivitet, glede, glupe ord herlig personlighet? akkurat sånne som deg vokser ikke på trær, så deg må vi ta godt vare på ? det du tilbyr er grunnen til at jeg nå har tatt tak i dette eventyret, denne årelange drømmen og gjør noe ut av det. Tusen takk for deg Stella?? evig takknemlig

  1. Tusen takk for det, Tove! <3

 3. åh Der fant jeg deg på blogovin. Men nå er det lettere å følge alle når vi er på samlet alle bloggerne på blogovin. Det er jeg som må få takke deg vakre Stella for at du sprer din glede og deler ditt håndtverk og øser din lærdom til oss. Jeg hadde aldri lært meg hverken hakking eller pjoning hadde det ikke vært for deg og nå holder jeg kurs i det.
  Tusen takk for at du er der for oss som er i startgropen med det meste.
  God jul du vakre og godt nytt år. Jeg er så glad for at våre veier krysset over en kurv av pil på Oslo middelalderfestival for noen år siden

  1. Hei Rita, så hyggelig at du er innom!
   Jeg har aldri hørt om det før, jeg.
   Tusen takk for fine ord! Lykke til i 2019!
   Jeg har veldig gode minner fra det treffet og kurven jeg kjøpte av deg den gangen har vært i bruk siden. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *