Bli kjent med Liljestrikk

Vårens runde av Bli strikkedesigner er over og noen av kursdeltakerne gir i disse dager ut sine første oppskrifter etter kurset. En av dem er Lillian, også kjent som Liljestrikk, som akkurat har gitt ut genseren Havgløtt.

Deilige Havgløtt, fotografert av Lillian Maria Hadland Deilige Havgløtt, fotografert av Lillian Maria Hadland

Som kursholder er det utrolig moro å følge et kull designerspirer gjennom kurset og se hva de skaper. Ikke minst er det en fantastisk følelse å se på de ferdige oppskriftene (som jeg ser supernøye gjennom og leter etter alle mulige feil og rom for forbedringer, hehe) og se at de er blant noe av det beste og mest proffe jeg har sett. I Lillian sitt tilfelle var det slik. Jeg ble veldig imponert over den høye kvaliteten på oppskriften. Kjempegøy!

Havgløtt, fotografert av Lillian Maria Hadland
Havgløtt, fotografert av Lillian Maria Hadland

Jeg har stilt Lillian noen spørsmål, les svarene hennes under.

Du har jo designet litt fra før av. Hva var det som fikk deg til å melde deg på Bli strikkedesigner?

Jeg meldte meg på Bli strikkedesigner fordi jeg ville lære mer om det å konstruere strikkeoppskrifter. Strikkematte med utregning av størrelser var noe jeg syntes var vanskelig og jeg gjerne ville lære mer om. Jeg ville også gå mer i dybden på hvordan en strikkeoppskrift skulle se ut, layoutmessig. Med å ta dette kurset ønsket jeg å bli så dyktig at jeg også kunne ta på meg oppdrag som korrekturleser av oppskrifter.

Hva var inspirasjonen bak dette designet?

Havgløttgenseren startet med et garnnøste. Jeg hadde forelsket meg helt i DSA Fat faerytale og tenkte at jeg ville ha en deilig kosegenser uten alt for mye krimskrams i dette garnet. Etter mange ulike skisser og prøver ble Havgløttgenseren til.

Hva kan vi forvente framover fra Liljestrikk?

Det kommer til å komme flere oppskrifter fremover. Både på min egen nettside; www.liljestrikk.no og på oppdrag fra en lokal garnimportør i Skien. Mine egne design er mest til dame og barn, da jeg ofte designer ting som jeg selv ønsker meg eller som barna mine vil ha. Akkurat nå holder jeg på med noen kule gensere til barn, på bestilling fra mine egne gutter. Og notatboka er full av skisser som bare venter på å bli tatt tak i.

Har du noe mer på hjertet?

For meg er det viktig at oppskriftene mine er enkle å forstå. Alle skal kunne strikke/hekle dem og få glede av å ha laget noe selv.
Om man har en designerspire i magen anbefales kurset. Det er godt å ha et ordentlig grunnlag når man lager et produkt som man skal selge, samtidig som det gir mye glede å skape noe selv.

Havgløtt, fotografert av Lillian Maria Hadland
Havgløtt, fotografert av Lillian Maria Hadland

Jeg gleder meg til å følge Lillian aka. Liljestrikk videre! Jeg er nemlig sikker på at vi kommer til å se mye spennende fra henne framover. Med denne genseren og denne oppskriften har hun virkelig klart det hun sier at hun vil. Hun har laget en deilig genser, med en knallgod oppskrift så enkel at alle kan klare å strikke etter den.

Hei på Lillian ved å legge igjen en hyggelig kommentar under! Liker du Havgløttgenseren? Da syns jeg du skal kjøpe oppskriften. Den finner du her.

Vil du lære mer om strikkedesign? Bli med på gratis designwebinar! KLIKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ.

Stella

5 kommentarer til “Bli kjent med Liljestrikk

 1. Jeg synes du er kjempeflink til å heie andre frem, og det er derfor jeg digger deg. Jeg synes du er så bra Stella. Det er viktig å støtte hverandre opp. Denne var så bra. Designere og Kreative mennesker bør støtte hverandre. Jeg sitter nå i min egen kreative boble. drukner i stoffer og garn. Og ikke minst tekster Som sagt jeg digger deg Stella <3

 2. Herlig genser! Heia liljestrikk og heia Stella og alle andre som strikker og designer og står på.

 3. Utrolig fin genser, og oppskriften er virkelig knallgod!! Det vet jeg siden jeg har lest korrektur på den 🙂 Lillian er også en meget god og nøyaktig korrekturleser, hun har lest gjennom min kommende oppskrift.

  Akkurat nå har jeg det travelt med å få publisert mitt første design etter å ha tatt det fantastiske Bli Strikkedesigner-kurset til Stella. Men jeg gleder meg virkelig til å strikke denne genseren til Lillian etterhvert!!!

 4. Tusen takk for at du er den du er ☺Opptimistisk, kreativ og raus
  Du gjør min dag hver dag i livesendigene dine. Hilsener fra «spøkelset «???

  1. Hei!
   Tusen takk for fine ord, Vigdis! Det gjorde dagen min!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *