erimagi

I dag er det meg en glede å presentere Erica Grønntun, kvinnen bak erimagi, og en av mine designere! For bare et lite år siden ble Erica med på «Bli strikkedesigner» og siden den gang har hun laget flere design, startet egen nettbutikk der du kan kjøpe hennes oppskrifter og er nå midt i sin første samstrikk. Jeg heier så klart vilt og hemningsløst fra sidelinja!

 

Babyteppet Hveteåker er bare nydelig!

 

Jeg opplever Erica som et friskt pust i designverdenen. Hun går sine egne veier og tør å satse på sin egen smak og egen kreativitet. Barnegenserne Lille og Store slangetemmer viser lekenhet og eventyrlyst og det gjør meg så glad. Jeg har spurt Erica pent om hun kan lage en damekjolevariant av Slangetemmer, for det ønsker jeg meg.

 

Jeg har stilt Erica noen spørsmål. Les svarene hennes under.

Hva var det som fikk deg til å melde deg på «Bli strikkedesigner»?

Jeg har vært kreativ og laget ting så lenge jeg kan huske, og selv om jeg har designet et par mønstre og solgt litt på Ravelry, følte jeg at jeg famlet litt i blinde. Vi har hjemmeundervisning for sønnen vår, og det å jobbe utenfor hjemmet er derfor vanskelig. «Bli strikkedesigner» kom seilende som den ultimate løsningen, ikke bare for meg, men for oss som familie. Jeg så webinaret søndag, og mandag var kurset i gang med meg som ivrig elev. Det at du hadde laget et opplegg hvor jeg kunne lære alt jeg lurte på og var usikker på når det gjaldt strikkedesign var jo helt fantastisk! Flere av mine felles kursdeltagere syntes matematikken var litt vanskelig, men jeg elsker denne delen. Det hjelper å ha et hode for tall og forholdsregning dersom man ønsker å jobbe med strikkedesign. Kurset «Selg med suksess» har også vært et fenomenalt kurs, for det nytter ikke å designe flotte ting dersom man ikke vet hvordan man markedsfører seg.

 

Slangetemmer er råkul!

 

Hva var inspirasjonen bak det første designet ditt?

Min eldste datter finnes ikke jålete, og rosa har hun ikke brukt siden hun var 2 år. De fleste design til jenter der ute nå er nusselige og fulle av blonder, og jeg ville designe noe kult som gikk godt til alle barn uansett kjønn. Jeg er en geeky trebarnsmor, og inspirasjonen til Slangetemmer kom i utgangspunktet fra Harry Potter, men utviklet seg fort til å få en egen identitet løsrevet fra denne fandomen. En annen viktig ting var passformen. Barn er ganske spinkle oventil sammenlignet med oss voksne, og det var viktig for meg å få god passform på denne genseren. Litt etter litt ble «Lille Slangetemmer» til i tynt garn, og «Store Slangetemmer» i tykkere garn. Og barna mine digger dem! Designet er passe tøft, passe søtt og har flott passform.

 

Jeg elsker detaljene på Slangetemmer!

 

Hva kan vi forvente av deg og ditt design fremover?

Smaken min er variert, men klare linjer, god passform og flotte farger går igjen. Du finner ikke mange pasteller hos meg, for å si det sånn. Jeg er en sucker for striper og flerfarget mønsterstrikk, og jeg elsker å strikke lace. Så det blir mye variert fremover. Jeg håper å utfordre meg selv og takle stadig vanskeligere tekniske utfordringer. Selv om jeg er en dyktig strikker er det en stor utfordring å skrive mønstre slik at andre strikkere forstår hva jeg mener. Jeg legger stor stolthet i at mine oppskrifter skal være bunnsolide, og jeg prøver å bruke både bilder og tekst for å forklare hva jeg mener. Jeg strever etter å være original – for eksempel har jeg nå skrinlagt et luedesign fordi jeg synes at mønstersnutten jeg har brukt er litt for likt andre ting jeg har sett der ute. Mye mulig jeg er for streng mot meg selv på akkurat det området, for min kreativitet er jo min egen, selv om andre har kommet på lignende ting samtidig. Slik er det når man lever på samme tid og lar seg inspirere av ting rundt seg.

 

Har du noe mer på hjertet?

Å delta på disse to kursene, «Bli strikkedesigner» og «Selg med suksess», har vært noe av det lureste jeg har gjort i mitt liv. Jeg har åpnet opp en kanal for å dele min kreativitet med verden, og tilbakemeldingene er udelt positive. Du har lært meg at det er okay å lage business med utgangspunkt i kreativiteten sin og at verden trenger akkurat MEG og MINE ideer. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

 

Erica i sitt splitter nye design, en kul lue med samme mønster som babyteppet Hveteåker.

 

Jeg har tatt en kvalitetssjekk på Slangetemmer (jeg husker ikke om det var den lille eller store) og Erica har virkelig fått til den kvaliteten hun ønsker. Oppskriften er knallgod og bunnsolid. Den er godt forklart, enkel å følge og som en super bonus innholder den (eller de, for begge oppskriftene har den) en super forklaring, med bilder, på hvor dan du strikker slangene. Yes, jeg er like stolt hver gang jeg kan si at en av «mine» designere har levert noe superbra og det har Erica virkelig gjort. Jeg gleder meg til å se hva Erica finner på framover!

 

Hei på Erica ved å legge igjen en hyggelig kommentar under! Liker du noen av designene hennes? Da syns jeg du skal kjøpe oppskriften. DE FINNER DU HER.

 

Vil du lære mer om strikkedesign? Bli med på gratis designwebinar! KLIKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ.

 

6 kommentarer til “erimagi

 1. […] HER finner dere innlegget til Stella! […]

 2. Åh, de slangene var skamkule! Men den aktuelle å strikke til er ei skikkelig rosa jente… Tror ikke slanger ville falt i smak hos henne.
  Men kunne godt strikket det inn på noe til meg selv da.

 3. Har kjøpt slagegensermønster. Noe så artig.

 4. Rådstilig ??

 5. Hvor lang tid tar det før jeg får mønsteret som jeg har bestilt for snart 4 uker siden. Pengene er trukket fra kto’en min. Jeg har bestilt mønster til Hveteåker og til Revebjelle.

  1. Hei Inger Liv!
   I og med at jeg ikke selger oppskriftene til Hveteåker og Revebjelle må du nesten ta dette med designeren det gjelder. Dette er kun et blogginnlegg hvor jeg presenterer Erica og designet hennes.

   Stella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *