Ikke la deg stoppe av det du ikke kan

Mange drømmer om å gjøre noe de ikke kan. Noe de aldri har prøvd før, kanskje. Noe de ikke har kunnskap om. Eller ferdigheter til å få til. Og så blir det med drømmingen.

 

Kjenner du deg igjen? I så fall er dette tipset til deg. Det gjelder i aller høyeste grad business, men det er like aktuelt ellers i livet.

 

 

Se videoen i HD for best kvalitet (det velger du ved å klikke på det lille trinsehjulet på videoen).

 

Ikke la deg stoppe av det du ikke kan. Ikke la deg stoppe av det tekniske. Ikke la deg stoppe av utstyret du mangler. Vær oppfinnsom. Dagens video er for eksempel filmet i stua mi. Med krøllete gardiner bak (hengt opp foran soveromsdørene) fordi jeg ikke orket å stryke de jævla gardinene igjen. Jeg burde kanskje ikke trekke oppmerksomheten din mot det som ikke er helt tipp topp, men det er jo nettopp det som er poenget mitt: Ikke alt trenger å være perfekt for at det er bra nok. Det viktige er at man øver og gjør. Gjør man ingenting, skjer det heller ingenting.

 

Hva er det du har drømt om å gjøre, som du fremdeles ikke har gjort fordi tanker om manglende utdanning, kursing, ferdigheter, erfaring eller mot holder deg igjen?

 

Hva skal til for at du begynner i dag? Nå med en gang? Med det utstyret og de skillsa du har. Kan du tillate deg å begynne i det små og så lære underveis? En av de store hindringene jeg støter på når jeg prøver noe nytt er at jeg vil at det skal være perfekt på første forsøk. Er det ikke det, er det et bevis på at jeg er talentløs og aldri kommer til å få det til. Samtaler med andre har bevist at det er en ganske vanlig tanke å ha. Så å tillate seg selv å være elendig i hva enn det nå er man skal lære seg og utvikle ferdighetene etter hvert som man øver er så så viktig.

 

En av tingene jeg har begynt med, som jeg har hatt lyst til å kunne hele livet er å tegne. Jeg har prøvd mange ganger. Og jeg har kjøpt utstyr for latterlig høye summer, fordi jeg har trodd at jeg var flinkere om jeg bare hadde de beste fargeblyantene. Men jeg har alltid mistet motet fordi det jeg har tegnet har vært så elendig. Dermed har jeg ikke øvd. Og heller ikke blitt flinkere. Kjæresten min sa noe til meg en gang som var en skikkelig vekker: Det er ikke talent du mangler, jeg har sett at du kan når du jobber med det, det du mangler er tålmodighet og trua på at du får det til.

 

Wow! Den satt. Tålmodighet ja. Det skal vi snakke mer om siden. For nå holder det å ta det første skrittet. Hva er det du har utsatt i det uendelige fordi du venter på at kunnskapen eller ferdighetene skal komme rekende på ei fjøl? Hva er det du ikke kan som du nå skal gjøre likevel?

 

Stella

4 kommentarer til “Ikke la deg stoppe av det du ikke kan

 1. Hei Stella
  Det er så kult å følge deg. Jeg har ikke alltid tid og energi å være innom hele tiden, nettopp fordi jeg holder på med alt jeg holder på med. Men du kommer med så mange kule tips og råd. Tusen takk skal du ha.

  1. Hei Rita!

   Så hyggelig at du er innom! Ja, du holder jammen på med mye. Og lærer deg nye ting. Et fantastisk eksempel på en person som ikke lar seg stoppe, verken av det du ikke kan eller fysiske begrensninger. <3

   Tusen takk for skryt! <3 🙂

 2. Jeg pleier som regel å bruke Pippi sitt motto «Det har jeg ikke prøvd før så det får jeg sikkert til!» Men nå har jeg måttet kaste inn håndkleet.. Jeg har en bunad som skulle vært montert, men den tør jeg rett og slett ikke ta fatt på. Der kommer kunnskapene til kort og det er for store verdier å «leke seg med». Bunaden har jeg brodert for min sønns ekskjæreste og det var meningen min mor skulle montere den. Men så fikk min mor plutselig problemer med synet og kunne ikke ta på seg monteringen og der ble jeg sittende med en bunad i biter.
  Øvelse gjør mester, som med tegnekunnskapene dine. Men av og til må man også kunne godta sin egne begrensninger.

  1. Heisann Anne-Lise!

   Jeg er helt enig med deg i at å risikere å ødelegge en så flott og kostbar ting ikke er noe man gjør for øvelsens skyld. Det var ikke poenget mitt. Så var jo planen din en annen i utgangspunktet. Og sånn som jeg kjenner deg er jeg sikker på at du finner en løsning som passer. Poenget mitt var heller at dersom drømmen din hadde vært å montere bunader, så hadde det vært veldig synd å aldri komme i gang fordi du ikke var født med kunnskapene. 🙂

   Og yes! Det Pippi-sitatet er fantastisk. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *