Bli kjent med Mama E Design

Helene Nilsen, også kjent som Mama E, er en av mine designere. Det vil si at hun har tatt designkurset mitt «Bli strikkedesigner». I dag er det meg en enorm glede å presentere Helene og Mama E Design her hos meg!

 

Det er en stund siden Helene meldte seg på «Bli strikkedesigner» første gang, men hun har blant annet blitt mor igjen imellom den gang og åpning av egen nettbutikk med lansering av første design. Nå som Helene er skikkelig i gang er det ingen tvil om at hun er en spennende designer. Hun safet nemlig ikke når hun lagde sitt første design, men gikk løs på et ambisiøst prosjekt fordi det var det hun ønsket seg. Og når hun først hadde laget én versjon av drømmekjolen, valgte hun å forbedre designet før hun ga ut oppskriften. Den dedikasjonen digger jeg!

Jeg har stilt Helene noen spørsmål, les svarene hennes under.

Hva var det som fikk deg til å melde deg på Bli strikkedesigner?

Jeg har strikka og hekla siden jeg var 9-10 år da jeg lærte det av moren min, og har alltid hatt massevis av kreative prosjekter på gang. Jeg hadde drømt om å designe egne plagg lenge, men hadde ikke nok kunnskap om dette med størrelser, forming osv. Jeg så et webinar om strikkedesign på Facebook med Stella og der skjønte jeg at jeg fikk akkurat det jeg trengte! Ikke minst var hun veldig inspirerende og overbeviste meg om at det man har lyst til, har man tid til, for det er utrolig hvor mye man får gjort hvis man jobber smart. Da meldte jeg meg på Bli Strikkedesigner og begynte å designe og lage egne, proffe oppskrifter.

Helene i sitt første design, den utrolig lekre kjolen Malkia, som er både strikket og heklet.

Hva var inspirasjonen bak det første designet ditt?

Det første designet mitt ble noe jeg hadde lyst på og behov for akkurat der og da, nemlig en kjole til julebordet på jobben. Jeg så for meg en kongeblå kjole, for jeg har hatt en selskapskjole i den fargen en gang for mange år siden. Jeg ville ha en figurnær kjole som skulle sitte som et skudd! Etter mange prøver av forskjellige typer av garn og teknikker falt valget på et garn av merino og bomull (fordi det er stretchy og ikke for varmt), perlestrikk på overdelen – som er elastisk og veldig pent, og heklet skjørt. Jeg valgte hekling på skjørtet siden det er mer stabilt og litt tykkere enn strikk. Alt for å få nettopp den fasongen og det uttrykket jeg ville. Jeg liker også veldig godt å eksperimentere med å blande strikke- og hekleteknikker for et unikt uttrykk. Kjoledesignet Malkia ble ferdig i mai halvannet år etter at ideen til designet oppstod, og jeg fant ut at den passet like godt som sommerkjole som julebordkjole.

Yesgenseren er kjempekul på datteren til Helene, og den er et godt eksempel på Helenes kjærlighet til rene, klare farger.

Hva kan vi forvente fra deg og ditt design framover?

Jeg har haugevis av design planlagt framover, en del er ideer på papiret, men mange er jeg allerede godt i gang med å få ferdig oppskriftene til. Som mor til tre barn på 8, 6 og 1 år designer jeg naturlig nok mye til barn. Men jeg har mange designplaner til dame også, og noen til herre. Akkurat nå jobber jeg med en nydelig babybody i Charmis Pixie (lammeull og kashmir) med et morsomt tofarget mønster som jeg gleder meg veldig til å vise fram! Jeg jobber også med en pen strikket genserbluse til dame i Charmis Rose-Alpakka. De fleste av designene mine er strikket, men med heklede elementer innimellom. Jeg jobber også for tiden med å lage instruksjonsvideoer på hekleteknikkene jeg bruker slik at de som ikke kan hekle fra før enkelt kan lære seg det de trenger for å lage designene mine.

Har du noe mer på hjertet?

Jeg elsker klare, rene farger, strukturstrikk, tofargede mønstre og striper! Ideer til nye design strømmer på hele tiden, og jeg synes det er så spennende dette med hvor inspirasjon kommer fra, så det skriver jeg ofte om i bloggen min. Jeg blir veldig ofte inspirert av farger og fargekombinasjoner i omgivelsene mine. Det kan være alt fra husfarger til solnedganger. Et av designene jeg skal publisere framover ble for eksempel inspirert av min datters negler med mørk lilla neglelakk og en nymalt mintgrønn stol. Plutselig datt det ned i hodet en idé om en stripet hettejakke i de fargene. Jeg gleder meg til å lage flere fargerike design!

Helene selger også kjempekule fuskepelsdusker i nettbutikken sin.

Jeg gleder meg til å følge Helene og Mama E Design videre! Jeg har tatt en kvalitetssjekk på Helenes aller første oppskrift, den lekre kjolen Malkia, og kan med glede og stolthet si at det er en knallgod oppskrift!

Hei på Helene ved å legge igjen en hyggelig kommentar under! Liker du noen av designene hennes? Da syns jeg du skal kjøpe oppskriften. DE FINNER DU HER.

Vil du lære mer om strikkedesign? Bli med på gratis designwebinar! Klikk her for å melde deg på.

 

2 kommentarer til “Bli kjent med Mama E Design

  1. En kjempeflott kjole ?Lykke til videre ☺Gledes

    1. Hei!
      Jeg takker for skryt og ros på vegne av Helene. Jeg vet hun setter stor pris på det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *