Stella i solnedgang

Jeg har nylig lært meg å sy! Eller, det vil si, jeg lærer meg å sy nå. Det har vært en drøm jeg har hatt lenge, men som har blitt utsatt og utsatt fordi livet allerede er fullt av ting som tar tid. Men nå i sommer har jeg hoppet i det og prøver å gå litt småsystematisk til verks for å lære meg det ordentlig. Noe av det første jeg sydde meg var denne bohemkjolen som jeg simpelthen elsker!

Stella i solnedgang
Dette bildets tittel kunne ha vært «Strikkedesigner i solnedgang». Hihi!

Jeg tok med meg kjæresten og hans kamera til denne perlen av et sted midt i Oslos bebyggelse for å leke litt med foto og det fine lyset denne sensommerkvelden. Du kan ikke se det på bildene, men vi er faktisk omringet av byen på alle kanter. Disse grønne lungene er noe av det fineste med Oslo og jeg bruker dem mye.

Stella i solnedgang
Jeg elsker kveldssol og lange skygger. Det blir noe eterisk over stemningen i bildene.

Når vi først var ute og lekte oss med kameraet benyttet jeg anledningen til å få fotografert dette sjalet som jeg strikket i våres. Jeg hadde noe Sulka liggende som jeg ville få brukt opp, og endte med å strikke dette veldig deilige og varme sjalet. Sulka ble tidligere ført av Du store alpakka, men de har dessverre tatt det ut av sortimentet. Det er veldig synd, for det er et vakkert garn som gir varme, tykke og holdbare plagg. Jeg har en kjole jeg strikket i Sulka i 2009 og den er like fin enda til tross for at den har blitt brukt enormt mye og under kåper og jakker vinterstid. Sulka er fremdeles mulig å få tak i, men må bestilles fra utlandet.

Perlestrikket sjal

Dette sjalet er superherlig, men jeg synes det er litt for simpelt til at jeg ville lage en salgsoppskrift av det. I stedet skal du få fremgangsmåten av meg her.

Mitt sjal:

Pinne nr. 8.

12 masker = 10 cm perlestrikk.

Mål: 40 x 140 cm.

Jeg hadde en kantmaske i hver side, og strikket perlestrikk over resten av maskene.

Jeg hadde to hesper av den lyse fargen og 8 av den mørke og bestemte at jeg ville ha et lyst parti i hver ende av sjalet.

1,2 masker x 40 cm = 48 masker. Jeg justerte opp til 49 masker (fordi jeg ville at sjalet skulle bli prikklikt langs begge kantene), la opp med et lyst nøste, strikket til det var tomt, byttet farge i den ene siden, strikket med mørkebrunt til det var tomt, skiftet farge i den ene siden, strikket like langt med denne lyse brune som første stripen og felte av. Ferdig!

Som du ser har jeg brukt et tykt garn til dette sjalet, og det ble akkurat passe rustikt etter min smak. Og se hvor fint det er til bohemkjolen min! Du kan så klart lage ditt sjal i akkurat så tykt eller tynt garn du vil. Dersom du vil ha en tykkelse som ligner denne uten å måtte bestille Sulka fra utlandet, kan du for eksempel strikke med dobbel tråd Puno Alpakka. Jeg har brukt dobbel Puno Alpakka i boleroen Naknek og det blir innmari fint.

Slik regner du ut ditt eget sjal:

Lag en strikkeprøve i perlestrikk på minst 10 x 10 cm.

Mål strikkefastheten, hvor mange masker du får på 10 cm i bredden. Du kan måle i høyden også, men det er ikke så viktig for dette sjalet.

Gang antall masker per cm på bredden du ønsker på sjalet. I mitt tilfelle var det 12 masker per 10 cm, eller 1,2 masker per cm: 1,2 x 40 = 48 masker å legge opp. Hvis du ender opp med et partall, juster opp eller ned en maske så du får oddetall.

Legg opp og strikk i vei til sjalet får den lengden du ønsker. Mitt var 140 cm. Jeg måtte gi meg der fordi jeg ikke hadde mer garn, men jeg synes det var en veldig fin lengde. Husk kantmasker for å få ekstra jevne og pene kanter langsmed sjalet ditt.

Sjal med perlestrikk

Et godt sjal er som en god klem. En trøst og et varmt favntak. Strikk et til en du er glad i og du har gitt dem en klem som varer og varer, med kjærlighet i hver maske.

Stella

Kommentar til “Stella i solnedgang

  1. […] Dette sjalet kan strikkes så smalt eller bredt, langt eller kort du ønsker. Fremgangsmåten finner du HER. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *