Venninneterapi er gull!

Noen ganger er alt man trenger å få lov til å snakke med en man er glad i når ting er vanskelig. Sånn var det for meg i høst.

 

Jeg var midt i en kurslansering og for hver dag ble jeg litt mer frynsete. Jeg hadde utrolig mye å gjøre, men jeg satt her i stuekontoret og klarte ikke å gjøre noen verdens ting.

 

Jeg var overveldet, utslitt, med svært løstsittende tårer og en klump i halsen som bare ikke ville gå bort.

 

Jeg syns jeg hadde klaget nok til kjæresten min og ville ikke helt at han skulle vite hvor vanskelig jeg hadde det. Jeg mener, jeg hadde jo gjort akkurat samme jobben før uten å få nervøst sammenbrudd, så hvorfor skulle det være så vanskelig denne gangen?

 

Jeg var plaget av en rekke plagsomme tanker: Det er ingen som liker meg. Det er ingen som vil lære av meg. Jeg har allerede kjørt en runde med dette kurset og hanket sikkert inn alle som var interessert i hele verden da. Jeg er et null. Dette er dømt til å mislykkes. Jeg kommer ikke til å tjene en krone, og kommer til å ende opp med å dø av sult, hjemløs.

 

Det er ikke grenser for hvor fantasirik hjernen er når det gjelder å kritisere seg selv, og jeg kjørte meg fast i et spor med destruktive tanker og klarte ikke helt å komme meg ut selv.

 

Jeg er ikke flink til å be om hjelp til noen ting. Jeg skal klare alt sjøl. Men denne gangen gjorde jeg det. Jeg sendte en sms til min gode venninne, Kaja Marie, og fortalte henne akkurat hvordan jeg følte meg og ba henne om å sende noen oppmuntrende ord i retur.

 

Jeg fikk den sms-en jeg ba om, men hun gjorde også noe mye mye bedre. Hun gikk fra jobben der og da, kom rett hjem til meg og ga meg en god og lang klem.

 

Så tok hun seg tid til å drikke en kopp urtete med meg og lot meg fortelle alt om hvorfor jeg var så frynsete.

 

Og fordi Kaja Marie er klok og fordi hun kjenner meg så godt visste hun akkurat hva hun skulle si. Etter en kopp te, masse lytting og de helt riktige oppmuntrende ordene, gikk hun tilbake til jobben sin.

 

Og jeg – jeg hadde fått tilbake trua på meg selv. Faktisk så fikk humøret umiddelbart en fantastisk oppsving som varte i dagesvis.

 

Kaja Marie og jeg støtter hverandre når det er vanskelig å være grønn.
Kaja Marie og jeg støtter hverandre når det er vanskelig å være grønn.

 

Hva med lanseringen, da? Den gikk kjempebra når jeg bare fikk tilbake trua på meg selv!

 

Å få lov til å plapre i vei om vanskelige følelser eller opplevelser til noen du stoler på at vil ditt beste er rett og slett fantastisk! Det kan gi klarsyn og innsikt på en måte du kanskje ikke får til helt på egen hånd. Det kan hjelpe til med å bearbeide noe som er vondt på en annen måte enn om du bare lar tankekverna gå alene.

 

Det er selvfølgelig viktig å ikke drive rov på de gode og kloke lytterne i sitt liv! Og det er viktig for forholdet at du også er tilstede når den andre trenger deg litt ekstra.

 

Jeg er så heldig som har flere fantastiske mennesker som stiller opp for meg når jeg trenger å snakke om ting jeg står fast på. Eller å lufte alle mine mer eller fantastiske ideer for, hehe. Og jeg er superheldig som får lov til å stille opp for mine venner på samme måte.

 

Venninne- eller kompisterapi er virkelig gull verdt! Å få lov til å sette ord på alt som er vanskelig, selv om mange av tankene du går rundt med er irrasjonelle, kan virkelig gjøre underverker for å løse opp i det du står fast i.

 

Tusen takk, Kaja Marie, du er bare best!

 

Vennskap er noe av det fineste som finnes!
Vennskap er noe av det fineste som finnes!

 

Har du opplevd å bli reddet ut av en spiral av kjipe tanker eller få bearbeidet hendelser ved hjelp av venninneterapi eller kompisterapi? Da vil jeg høre fra deg! Fortell meg om dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

Stella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *