Verdens beste strikkepinner

Tittelen her kunne også ha vært «Jeg fant endelig ut hvorfor noen prosjekter suger mer enn andre» eller «Hemmeligheten som får prosjektene til å gå unna som en lek i stedet for å bli liggende i kurven i årevis».

I fjor strikka jeg ferdig to prosjekter som hadde ligget lenge på pinnene. Begge prosjektene var til noen andre enn meg og faktisk trodde jeg en god stund der at jeg var så egoistisk at prosjektene jeg skulle gi bort ble liggende fordi jeg heller ville strikke ting til meg. Jeg ser ikke helt bort ifra at det er delvis sant, men det var heldigvis ikke hele sannheten.

Det ene plagget hadde ligget så godt som urørt i nesten halvannet år. Det var en Husliajakke og jeg kunne ikke sette fingeren på hvorfor, men jeg hadde ikke lyst til å strikke ferdig den jakka. Jeg har strikka fem Husliaer før, så at akkurat denne skulle ligge der og glefse til meg i kurven sin var merkelig. Jeg strikka de første 10 centimetrene på bakstykket kjapt, men så stoppet det opp. Jeg tok fram igjen dette strikketøyet nå og da, mye av dårlig samvittighet for at jeg aldri fikk det ferdig, men måtte alltid gi meg etter bare én pinne.

Det er ikke motiverende å strikke et plagg når du får unna 15 cm på nesten halvannet år…

På charmis.no selger vi Verdens Beste Strikkepinner. Når vi fikk inn den første bestillingen kjøpte jeg én rundpinne i hver størrelse. Når de kom i posten hadde det seg sånn at det Ventende Plagget var i nærheten. «Jeg kan jo bare strikke maskene over på en ny pinne, bare for å få testa pinnen sammen med det garnet», tenkte jeg.

En time seinere sto jeg (ja, sto) på samme sted og strikka som en racer på det plagget som hadde ligget så lenge. Tid og sted var glemt, og jeg strikka fordi det var digg. Det var ikke plagget. Det var ikke garnet. Det var ikke jeg som var egoist. Det var strikkepinnen jeg hadde brukt som sugde.

Husliaen ble ferdig omtrent tre uker seinere og har siden vært i bruk og elsket av en meget fornøyd mottaker! Yeah baby!

Her har jeg et sjal i Pixie på 3 mm ChiaoGoo Red Lace. Elsk!

Oppmuntret av å ha fått ferdig et strikketøy som hadde ligget så lenge kastet jeg meg over den andre samvittighetsplageren som lå og ventet. Dette strikketøyet hadde ligget enda lenger. Siden 2016. Det var en herregenser i Rauma Finull på pinne 3. Jeg hadde strikka en halv bole og et halvt erme. Det var dekket av et tykt lag støv og dårlig samvittighet.

Jeg begynte optimistisk, men hatet det. Det lugget og var vondt å strikke. Fingrene klarte det ikke.

Igjen gjorde jeg noe jeg vanligvis syns er fy-fy. Jeg bytta pinne midt i. Og det gjorde en enorm forskjell. Det prosjektet som hadde ligget i over tre år ble ferdig i løpet av to-tre uker!

Dagen etter at jeg bytta pinne på Finullgenseren og kjente den enorme forskjellen solgte jeg alt jeg hadde av den typen pinner som faktisk hadde vært på begge de to strikketøyene før jeg bytta. Jeg hadde en hel haug av dem, men visste at jeg aldri kom til å bruke dem igjen.

I denne prosessen lærte jeg noe jeg egentlig visste fra før. Gode redskaper og godt garn har alt å si for om jeg opplever håndarbeidsglede eller frustrasjon.

Jeg kan gå ganske grundig og drastisk til verks. En gang tidligere har jeg kvittet meg med hele strikkepinnesamlingen min fordi jeg skjønte hvor kjipt det jeg hadde var når jeg fant noe som var ordentlig bra. Det er 12 år siden. Nå kvitter jeg meg med den gamle pinnesamlingen igjen. Ikke fordi den samlingen er dårlig, men fordi de nye pinnene er så himla mye bedre. Og jeg fortjener det beste!

Jeg har lagt opp 3 masker Pixie til et nytt sjal på 3 mm ChiaoGoo Red Lace. En drøm å strikke med!

Det er et par ting til jeg må si om Verdens Beste Strikkepinner. De er ikke bare litt bedre enn de jeg hadde, de er veldig mye bedre. I løpet av de siste 5 – 6 åra har fingrene mine blitt vonde og overdreven strikking har ifølge kiropraktoren min skylda. Leddene er hovne, deformerte og smertefulle. Med ChiaoGoo-pinnene får jeg ikke så fort vondt. Jeg kan strikke lenger og jeg kan kose meg mer med strikketøyet fordi følelsen av garnet mot pinnene og bevegelsen i hele håndarbeidet bare er digg. Jeg har pleid å få komplimenter for at jeg strikker jevnt og pent, men nå møtes jeg med vantro. Jeg kan umulig strikke så jevnt og pent! Men jo, det er lett å strikke meget jevnt og pent med ChiaoGoo Red Lace.

Noe av det fine med å drive egen garnbutikk er at vi kan selge akkurat det vi syns er best og finest i hele verden. Vi trenger ikke å selge pinner vi ikke syns er helt fantastiske. Det tror jeg er det beste komplimentet jeg kan gi disse pinnene, vi valgte å ta inn nettopp dem. Aller første gang jeg prøvde dem tror jeg ikke jeg strikka mer enn 10 masker før jeg sa til Synne (som jeg driver garnbutikken sammen med) at jeg forlangte at vi tok inn disse pinnene i Charmis. Fordi de er Verdens Beste Strikkepinner. Og det mener jeg av hele mitt hjerte og med alle mine krokete fingre.

På www.charmis.no har vi rundpinner, strømpepinner, løse utskiftbare pinner og vaiere, og deilige luksuriøse pinnesett. Se hele utvalget vårt av ChiaoGoo Red Lace her.

Har du opplevd det samme som meg? At pinnene har skylda for at enkelte strikketøy ikke er det minste fristende? Eller har du gått så drastisk til verks som å kaste den gamle pinnesamlingen og starte på nytt med pinner du elsker? Hvordan føltes det å unne seg de beste redskapene til håndarbeidet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *