Om Stella Charming

 

Hallo der og velkommen til stellacharming.no – mitt hjem på nett. Jeg heter Stella og mitt mål er å være her for deg som

 • elsker å strikke!
 • elsker å hakke!
 • elsker å pjone!
 • som digger mine design.
 • som liker å lære.
 • som er opptatt av å leve et kreativt liv.
 • som driver en kreativ business.

 

Lag selv

Jeg designer og lager oppskrifter i teknikkene strikking, hakking, pjoning og bittelitt hekling. Jeg har design til kvinner, menn og noe til barn. Jeg innrømmer glatt at jeg syns det er aller morsomst å lage ting til meg selv, derfor blir det flest design til kvinner. Kjæresten er min største fan og inspirerer meg til å lage ting til herrer også. Jeg blir ytterst sjelden inspirert til å lage barneklær, men jeg har en spesiell plass i mitt hjerte til babytepper, så jeg spår at det blir flere babytepper i framtiden.

Klikk her for å se oversikten over alle designene du kan lage opp selv. Jeg håper du finner noe du digger og koser deg med å lage det!

 

Tutorials

Jeg elsker å lære bort, derfor har jeg en egen avdeling for tutorials på stellacharming.no. Her finner du blant annet tutorials innen strikking, hakking og pjoning. Alle tutorialene er selvfølgelig gratis. Jeg lager først og fremst tutorials på teknikker som jeg bruker i mine design, sånn at du kan få all hjelpen du måtte trenge på ett sted.

Jeg har også tutorials på strikkefasthet, hvordan regne om garnmengde og andre temaer som vil hjelpe deg til å få et håndlaget plagg som sitter som et skudd hver gang, uten for mye knoting og gjetting underveis i prosessen.

Klikk her for å komme til oversikten over mine tutorials. Vel bekomme!

 

Design selv

Å skape noe ved hjelp av egen kreativitet og inspirasjon er helt vidunderlig. For oss som elsker å skape med garn er strikkedesign som en evig skattejakt. Et vidunderlig eventyr som aldri tar slutt. Joda, det er utfordringer på veien. Hindringer man må gå rundt eller klatre over. Troll som må bekjempes. Men mest av alt er det givende. Veldig veldig givende. Og når det ferdige resultatet ble akkurat som ønsket – det er den beste følelsen i verden!

Jeg har kombinert min kjærlighet til strikkedesign og å lære bort i kurset Bli strikkedesigner. Dette er et komplett kurs i strikkedesign, i en medlemsportal på nett, som holdes 1 – 2 ganger i året. Målet med kurset er at du skal mestre kunsten det er å lage egne fantastiske design og lage profesjonelle oppskrifter som du kan selge med stolthet – om du ønsker det.

Klikk her for å lese mer om Bli strikkedesigner. Du er hjertelig velkommen til å være med på neste kursrunde!

 

Kreativ business

Etter å ha vært fattig kunstner i noen år som selvstendig designer og selvstendig næringsdrivende ble jeg en dag så sulten på endring at jeg bestemte meg for å bli den strikkedesigneren i Norge som er best på salg og markedsføring. Siden den morgenen jeg våknet og sa til meg selv «faen heller, nå er det nok» har jeg brukt hundretusenvis av kroner og enormt mye tid og energi på å nå det målet. Det er kanskje vanskelig å måle om jeg har blitt best, men det denne reisen har lært meg er at det går an å tjene til livets opphold med en kreativ business. Og det til tross for at «alle» sier at det er umulig!

Jeg unner alle som har denne skapertrangen i seg og et ønske om å leve av å skape å få det til. Det er så vondt (og livet blir så fullt av bekymringer) når vi ikke får det til, og det kan være så himla givende når det går bra. For å hjelpe andre som var i samme fattig kunstner-situasjon som meg har jeg en egen kategori i bloggen min hvor jeg deler businesstips med deg som driver en liten kreativ business, helt gratis. For deg som virkelig vil satse har jeg et eget nettbasert kurs som vil gi deg og din kreative business den kickstarten du trenger for å få det til.

Klikk her for å lese mer om Kreativ business – Selg med suksess. Det går an å tjene til livets opphold med de rette verktøyene og strategiene!

 

Kreativt liv

Jeg skaper, altså er jeg. Eller: Jeg skaper, derfor er jeg. Begge deler stemmer for meg. For meg henger det å skape sammen med det å være et menneske. Jeg brenner for kreativitet, lek, glede. Det henger sammen og det er det som gir livet mitt mening. Livet er et eventyr og jeg går mine egne veier der jeg stadig lærer, leker, skaper og vokser.

Jeg ivrer for å senke krava når det gjelder kreativitet. Å skape med glede, fordi selve prosessen er givende, ikke for å prestere noe – det er det jeg ønsker å formidle. Dette er mitt spirituelle arbeid. Mer enn noe annet ønsker jeg at du som plages med dårlig selvtillit angående egne kreative evner skal skape av hjertens lyst. Uten de plagsomme tankene som sier at det du lager ikke er bra nok. Jeg ønsker at du som fikk kreativiteten og skapergleden knust av dumme voksne som barn skal oppleve frihet fra de lenkene du ble pålagt den gangen. Fordi det de sa ikke var sannheten. Uansett hvilke blokkeringer du har blitt pålagt av andre i løpet av livet, eller som du har pålagt deg selv, ønsker jeg at du skal bli kvitt dem. Skrelle dem av lag for lag, til du opplever den samme friheten og skapergleden jeg opplever nå som jeg har vært gjennom den prosessen.

Ikke alle ønsker å leve av kreativiteten sin, og det er helt greit. Det er ikke noe krav om det, heldigvis. Men alle som ønsker å skape fortjener å få lov til å gjøre det, i frihet og glede, fordi det gir livet det (store) lille ekstra.

 

La oss bli kjent

Her er 10 ting om meg du kanskje ikke visste fra før av:

 1. Jeg er allergisk mot kylling. Og and. Og kalkun (og antagelig det meste av fjærkre). Ikke levende fugler, men kjøttet. Det skjedde helt ut av det blå og jeg som aldri har hatt en skikkelig allergisk reaksjon før skjønte ingenting. Det bar rett på legevakta og det gikk bra takket være dem som fikk meg dit. Full utredning på Ullevål sykehus bekreftet at det var kyllingen som hadde skylda (ikke mystiske ingredienser i krydderet eller noe – som jeg håpet på). Jeg syns det er skikkelig dritt, for kylling og and er noe av det beste jeg vet. Pokker også!
 2. Jeg digger vikingtida og middelalderen! Så mye at jeg har studert perioden på universitet i Oslo. Så mye at jeg har kjoler og serker og kapper og skinnsko og belte med drikkehorn og ja, jeg bruker alt sammen. Første gangen jeg var på Akershus festning sukket jeg dypt og sa til mamma «her vil jeg bo». Jeg var 6 år.
 3. Jeg er født under stjernetegnet Tvillingen.
 4. Min favoritthøytid er Halloween. Som hos meg varer sånn ca. fra 1. september til 1. desember.
 5. Jeg snakket kebabnorsk som tenåring. Jepp, det gjorde jeg. Vålla!
 6. Jeg elsker å bruke parenteser. Mine setninger kan inneholde flere parenteser inni hverandre. Fotnoter er også kult. Det er kanskje derfor en av mine favorittbøker er Jonathan Strange & Mr. Norrell.
 7. Som barn ønsket jeg å bli forfatter. Som voksen mangler jeg fantasi nok til å gjennomføre akkurat den drømmen. Men det er helt greit.
 8. Jeg er utdannet adferdsterapeut på hund og har jobbet med hunder i til sammen 20 år.
 9. Natur og årstider er det som inspirerer meg mest av alt i hele verden.
 10. Jeg liker ikke å bli satt i bås og jeg liker ikke å sette meg selv i bås. Jeg forandrer mening om ting stadig vekk og kan ha ekstrem beslutningsvegring. Derfor liker jeg ikke å lage lister som dette her, hvor jeg må bestemme meg for enkelte formuleringer og meninger. På den andre siden liker jeg å utfordre meg selv og da er lister som dette her faktisk en god (dog ubehagelig) måte å gjøre det på.

 

La oss bli enda bedre kjent! Du er herved invitert inn i Facebookgruppa mi, Stella Charming – Rock on, Knit on.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *