featured-image

Strikkefasthet. Det står oppgitt i alle oppskrifter og på alle garnbanderoler. Vel, så godt som i hvert fall. Jeg har sett både oppskrifter og banderoler uten. Strikkefasthet. Denne lille setningen, disse få tallene, som har så mye å si for resultatet. Strikkefasthet. Så ofte misforstått, oversett eller ignorert. Hva er ditt forhold til strikkefasthet?

 

Det hender jeg får en melding eller e-post fra noen som har strikka et av mine design, og som sier de har fulgt oppskriften til punkt og prikke og likevel er plagget blitt større eller mindre enn det som står oppgitt i oppskriften. Da har det skjedd en av tre ting:

 

  1. Det er en feil i oppskriften. Det skjer. Det skjer med alle som publiserer oppskrifter, både selvstendige designere, garnleverandører og forlag. Shit happens. Da må jeg bare beklage, takke for at feilen ble rapportert inn til meg og rette opp oppskriften.

 

  1. Vedkommende har strikket den størrelsen hun tror hun er eller vil være uten å faktisk sjekke sine egne mål og målene som står oppgitt i oppskriften. Og så blir hun fornærma på meg (omtrent som om jeg skulle ha ropt ”tjukka” etter henne med oppskriften min) og mener at størrelsene mine er feil. Dette med størrelser er en diskusjon jeg tar en annen gang, og i mellomtiden har jeg en Facebook live du kan se om det.

 

Eller mer sannsynlig,

 

  1. Strikkefastheten i oppskriften har ikke blitt fulgt. Hvis oppskriften er riktig og du har valgt riktig størrelse til dine mål og plagget likevel ikke passer, da ligger svaret i strikkefastheten.

 

Det skjer veldig ofte at det bommes på strikkefasthet hvis jeg skal dømme ut ifra diskusjoner i Facebookgrupper og e-poster og meldinger fra mine egne skjønne kunder. Det er veldig mange som ikke helt har taket på dette her med strikkefasthet. Ja, og det er kanskje ikke så rart. Hvis man ikke har lært det ordentlig, kan man ikke forventes å vite, kan man vel?

 

Denne videoen er til deg som ikke har stålkontroll på dette med strikkefasthet. Har du det ikke, vil du få det etter å ha sett denne videoen. Ta deg en kopp varm sjokolade eller det du foretrekker å ha i koppen og kos deg.

 

Nå vil jeg gjerne høre fra deg! Var denne videoen nyttig? Lærte du noe nytt om strikkefasthet? Endrer det du lærte ditt forhold til strikkefasthet?

 

Vil du ha min PDF som inneholder alt jeg gikk gjennom i videoen pluss litt til? Den kan du laste ned inne i Kunnskapsportalen.

Se flere tutorials i Kunnskapsportalen. Les mer om Kunnskapsportalen her.