Her skal jeg vise en måte å legge opp på som er fin å bruke hvis du skal strikke fram og tilbake fordi den er veldig pen på retten. Det vil si den siden som er mot deg når du legger opp. Skal du strikke rundt, kommer baksiden mot deg og den er ikke like pen, derfor bruker jeg denne metoden kun når jeg skal strikke fram og tilbake. En fordel med denne metoden er at du ikke trenger beregne hvor mye garn som kommer til å gå med til å legge opp. Du begynner med å lage en løkke i enden av garnet og strikker opp så mange masker du trenger. Det du vil passe på når du legger opp på denne måten er at du ikke strammer maskene underveis. Du skal ha god plass til å stikke strikkepinnen mellom maskene, og ikke behøve å tvinge pinnen mellom. Legger du opp stramt vil oppleggskanten snurpe sammen arbeidet ditt.

1
Lag en løkke som du setter på venste pinne. Stikk høyre pinne inn i masken, ta kast på høyre pinne og trekk kastet gjennom løkken.
2
Nå har du fått en ny maske på høyre pinne. Løft denne over på venstre pinne. Pass på at den nye masken er nokså løs.
3
Stikk høyre pinne mellom de to maskene på venstre pinne. Ta kast på høyre pinne og trekk kastet gjennom.
4
Nå har du fått en ny maske på høyre pinne. Flytt denne over på venstre pinne. Pass igjen på at den nye masken er løs nok til at du kan tre pinnen mellom de to siste maskene.

Legg opp flere masker på samme måten; ved å stikke høyre pinne mellom de to siste maskene på venstre pinne, ta kast på pinnen, trekke gjennom og flytte over på venstre pinne.

5
Kanten du får nederst på arbeidet ditt ser slik ut.

Foto: Tommy Lokøy Design. Du finner flere av mine tutorials på Stellacharming.no.

 

Se flere tutorials i Kunnskapsportalen. Les mer om Kunnskapsportalen her.